До Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України вихованці ,,Арніки” підготували національно-патріотичні заходи

До Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України вихованці ,,Арніки” підготували національно-патріотичні заходи

26 серпня 2019 року завершилася відпочинкова зміна у Воловецькій філії Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді ,,Арніка”, під час якої вихованці взяли участь у ряді національно-патріотичних заходів, присвячених відзначенню Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці незалежності України.

23 серпня, у День Державного Прапора України, проведено виховний захід „Державний Прапор України – святиня нашого народу!”, під час якого вихованці переглянули тематичну презентацію про найважливіший символ, який об’єднує всіх громадян України, пов’язує воєдино трудові подвиги і бойові перемоги, наукові відкриття і культурні досягнення, є втіленням єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.

Крім того, 23 – 24 серпня у таборі „Арнікаˮ було проведено урочисті заходи, присвячені 28-й річниці незалежності України, зокрема було організовано показ художніх літературних композицій „Ми – діти твої, Україно!” та святковий тематичний флешмоб.

Друга частина літнього відпочинку дітей з м.Ужгород та Воловецького району в ,,Арніці” була насичена багатьма пізнавальними і корисними спортивно-оздоровчими та культурно-масовими заходами.

Під відомим гаслом ,,Здоров’я – це ще не все, але все інше без нього – ніщо” відбувся День здоров’я та спорту. Вихователі табору організували для дітей веселий активний квест „Здоровий спосіб життя”, метою якого було привернути увагу дітей до питань збереження здоров’я, залучити вихованців до здорового способу життя. Під час квесту вихованці виконували різноманітні завдання, оволодівали здоров’язберігаючими навичками, отримали великий заряд бадьорості та енергії. Під час спортивного свята ,,Веселі старти” команди змагалися між собою у різноманітних видах фізкультурно-спортивної активності. Всі учасники були нагороджені грамотами за перемогу та участь у заході.  

Вихованці ,,Арніки” відвідали мальовничі місця Закарпаття – озеро Синевир та водоспад Шипіт, що розташовані у Міжгірському районі. Так, поїздка до найкоштовнішого скарбу України – озера Синевир залишила незабутні враження, а водоспад Шипіт, води якого несуть свіжість і прохолоду, чудово допомогли відпочити та наповнити новими життєвими силами маленьких екскурсантів.

До  Всесвітнього дня захисту безпритульних тварин пройшов урок доброти, який допоміг сформувати в учнів гуманне ставлення до тварин, закріпити знання та навички безпечної поведінки при зустрічі з безпритульними тваринами. А також діти дізналися, де в Україні знаходяться притулки для хижих тварин, які зазнали травмування або були покинуті. Для вихованців ,,Арніки” організували вікторину „Відкрий для себе неповторний світ природи” та пізнавальну гру екологічної тематики „Юні знавці природи”, під час яких діти поглибили і розширили знання про природу, її значення для життєзабезпечення людини, про необхідність здійснення глобальних заходів для збереження і охорони природного середовища.

Вихованці табору проявили свої творчі здібності з образотворчого мистецтва у конкурсі малюнків ,,Наші мрії”. За допомогою олівців, фломастерів та фарб, використовуючи фантазію і власні здібності, діти відображали на малюнку свої заповітні мрії.

Під час відпочинку проведено тематичний День казки, що дозволив перевтілюватися в улюблених казкових героїв та відображати їх на сцені, виконувати інсценування казок, вигадувати свої казкові сюжети та створювати для казкових персонажів яскраві костюми.

Найбільшим культурно-масовим заходом відпочинкової зміни став конкурс юних талантів ,,Крок до зірок”, у якому взяли участь всі вихованці табору. Учасники виконували вокальні, хореографічні та акробатичні номери, декламували вірші, демонстрували свої художні здібності. Підсумком заходу стало усвідомлення того, щоб чогось досягнути у житті, потрібно вміти вчитися, працювати над собою, розвивати свої здібності, таланти, прагнути до своєї мети.

 

За матеріалами Воловецької філії ЗОЕНЦ Арніка