Добре пройшов відпочинок дітей у філії ,,Едельвейс” Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді

Добре пройшов відпочинок дітей у філії ,,Едельвейс” Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді

Беручи до уваги, що у лютому цього року в Україні проводилися заходи з  вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні під гаслами: ,,Вдячні за гідність”, ,,Вдячні за свободу”, ,,Вдячні за майбутнє” Закарпатським обласним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді в рамках реалізації інформаційно-просвітницького проєкту ,,Реквієм Небесній Сотні”  проведено тематичну бесіду „Зима, яка змінила нас…”. Діти переглянули презентації, підготовлені педагогічними працівниками ЗОЕНЦ та вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Захоплюватися творчістю запропонували вихованцям ,,Едельвейсу”  керівники гуртків Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН” і організували для дітей цікаві заняття з декоративно-прикладної, художньо-естетичної і театральної активностей.

Керівник гуртка „Паперопластика” Крістіна Негер провела цікаве заняття зі створення виробу на тему „Казкові Сови з весняним настроєм”, для чого використала ажурні квіти, гофре-папір, стрічки та  блискітки. Діти працювали з великим бажанням, а сови у них вийшли барвистими і веселими.

„Пташка на гілці” – саме так називалася робота, над якою працювали діти на занятті, організованому Наталією Орос. Вона навчила дітей працювати у техніці „Аплікація”, використовуючи кольоровий папір і картон, ножиці та клей. Сюжетну композицію виготовляли за допомогою цікавих геометричних елементів, які дозволили передати характерну форму тіла пташки у просторі. Всі діти майстерно відтворили власний погляд на красу навколишнього світу, застосувавши творчість і фантазію.

Неабиякий інтерес і захоплення у дітей викликав тренінг „Значення театру в житті молодої людини”, організований досвідченим педагогом Світланою Дворциною. Вона у цікавій формі розповіла  про театр та головні особливості театрального мистецтва, звернула увагу дітей, як потрібно себе поводити у театрі. Під час практичних етюдних завдань діти спробували приміряти на себе професію актора, що викликало у них неабияке захоплення.

Анастасія Павлівна Стецюк, керівник гуртка „Таємниці пензля”, захопила юних відпочивальників майстер-класом з аквагриму. Діти ознайомились з технікою нанесення малюнка на обличчя, вибором вдалої кольорової гами, технікою безпеки при роботі з олівцями. Згодом самостійно і з легкістю змогли втілити свої найсміливіші бажання і перевтілитись у фантастичних героїв.

Педагоги Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді провели для вихованців у філії „Едельвейс” майстер-класи туристсько-спортивного спрямування. Методист ЗЦТКЕСУМ  Глеба Р.С. навчив дітей зав’язувати туристичні вузли та розповів про їх практичне застосування. Методист Мазур В.Б. провів з дітьми  краєзнавчий брейн-ринг, а завідувач методичного відділу ЗЦТКЕСУМ Осипенко О.В. розповіла, як орієнтуватися на місцевості за допомогою методу „кроки-схема” та діяти в надзвичайних ситуаціях.

Під час кожного заняття, організованого педагогами обласних закладів позашкільної освіти, діти виявляли інтерес до творчої активності, розкривали свої здібності, творили, духовно й інтелектуально збагачувалися та самовдосконалювалися.

 

27-02-2020