Експозицію до Великодня розгорнуто на площі Народній в Ужгороді

Експозицію до Великодня розгорнуто на площі Народній в Ужгороді

 На Закарпатті у 2013 році з метою відродження, збереження українських народних традицій щодо виготовлення писанок, великодніх атрибутів декоративно-ужиткового мистецтва започатковано проведення обласного фестивалю-конкурсу „Воскресни, писанко!”. Захід набув надзвичайної популярності в області та за її межами, а у 2018 році увійшов до Національного  реєстру рекордів України.

У 2021 році до Великодніх свят департаментом освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації спільно із закладами освіти організовано виставку композицій великодньої тематики на площі Народній.

Її учасниками стали заклади загальної середньої та позашкільної освіти обласного підпорядкування та заклади професійної (професійно-технічної) освіти області. Загалом на центральній площі обласного центру розгорнуто 32 мінілокації, що представляють роботи, виконані з любов’ю, фантазією руками учнів, вихованців закладів, що представляють різні куточки Закарпаття. 

Кожна представлена композиція відображає уподобання у виборі кольорів, символів, матеріалів у виготовленні атрибутів одного з найбільш очікуваного свята усіх українців. При цьому захоплює творчий підхід, оригінальність у розкритті звичаєвості святкування Великодня і сучасного бачення збережених і примножених традицій.

В атріумі обласної державної адміністрації розгорнуто виставку фоторобіт, яка презентує надбанння фестивалю-конкурсу „Воскресни, писанко!” попередніх років.

Отримати естетичне задоволення від перегляду експозиції, відчути позитивну енергетику, що йде від кожного експоната, можна до 11 травня.

Тож сприймаймо подаровану нам красу, а з нею побажання добра, здоров’я і процвітання разом. Зустріньмо Світле свято Великодня з відкритими серцями, чистими помислами і вдячністю до кожного, хто долучився до створення гарного настрою у непростий час переживань, боротьби з недугою.

Будьмо щедрими і добрими, здоровими і щасливими! Святкуймо Великдень разом!

29-04-2021