Гортаємо сторінки Шостого обласного фестивалю-конкурсу „Воскресни, писанко!”: сторінка п’ята

Гортаємо сторінки Шостого обласного фестивалю-конкурсу „Воскресни, писанко!”: сторінка п’ята

П’ята сторінка Шостого обласного фестивалю-конкурсу „Воскресни, писанко!” в режимі онлайн презентує матеріали, надіслані органами управління освітою та закладами освіти Берегівського, Воловецького, Іршавського, Мукачівського, Свалявського, Ужгородського та Хустського районів.

Загалом представлені роботи, а це писанки, рушники, композиції, виконані особисто учнями, педагогами або ж з членами своїх родин, демонструють неперевершену вправність у виборі кольорової гами, матеріалу та оздобленні. Вони позначені національною своєрідністю, використанням місцевих матеріалів, улюблених технік, способами оформлення тощо.

Кожну річ зроблено з любов’ю і радістю, вона дарує насолоду, створює відчуття затишку, передає тепло рук автора.

 

Особливістю цієї сторінки є ще й те, що у представлених експонатах знайшли відображення багатовікові традиції і звичаї багатонаціонального Закарпаття, а також притаманні окремим районам певні види промислів.

Та попри те, що у нашому краї проживають представники понад 100 національностей і всі ми різні, нас об’єднує віра, любов до рідної землі, до людей, ми разом радіємо і спільно долаємо труднощі.

Так буде і цього разу. Ми святкуємо Великдень разом і захоплюємося експонатами фестивалю-конкурсу „Воскресни, писанко!”, разом переживаємо ситуацію, коли навіть традиції вперше за десятки років доводиться змінювати, але робимо все для того, аби зберегти життя і здоров’я своє, своїх близьких і дорогих нам людей.

15-04-2020