Щоденник обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”) у 2019 році: перший та другий день змагань

Щоденник  обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”) у 2019 році:  перший та другий день змагань

Після урочистого відкриття 4 червня ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”),  що проходить на базі Бобовищенської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів Мукачівської районної ради, 18 команд-учасниць чесно і наполегливо розпочали боротьбу за перемогу.

Першого змагального дня рої змагалися  в інтелектуальній грі-вікторині „Відун” інтелектуально-мистецького комплексу ,,Козацькі забави” та конкурсі туристсько-спортивного комплексу „Козацькими стежками” – ,,Топографія”.

Під час проведення конкурсу ,,Відун” учасники інтелектуального змагання виконували тестові завдання різного рівня складності з історії України, української революції, етнографії, історії українського війська, сучасних Збройних сил України.

Кращі результати у зазначеному конкурсі показали рої ,,Кам’яницькі соколята” (Ужгородський район), ,,Кожум’яки” (м.Ужгород), ,,Гайдамаки” (м. Мукачево), які вибороли у ньому відповідно перше, друге та третє місця.

У конкурсі ,,Топографія” високий рівень знань показав рій імені О.Данильченка (Іршавський район), який посів перше місце. Друге і третє місця у цьому конкурсі посіли рої ,,Кожум’яки” (м.Ужгород) та ,,Патріот” (Міжгірський район).

Цього ж дня журі було підбито підсумки конкурсу ,,Книга звитяг та висвітлення роботи рою на відповідній сторінці сайту закладу освіти”. Зокрема, журі встановило, що усі рої-учасники обласного етапу гри „Сокіл” („Джура”) протягом навчального року вели свою Книгу звитяг (щоденник), в окремих розділах якої збирали свідчення про боротьбу за державну незалежність України в районі (місті, селі), вписували свої перемоги, досягнення куреня тощо.

Перший день завершився вечірнім шикуванням, під час якого рої виконували марш на слова Олеся Бабія ,,Зродились ми великої години”.

Другий змагальний день розпочався ранковим шикуванням роїв, під час якого учасники виконували Державний Гімн України. Програма змагань другого дня передбачала проведення конкурсів військово-прикладного комплексу ,,Козацька звитяга”.

Журі зазначених конкурсів, до складу яких входили представники Мукачівського об’єднаного міського військового комісаріату, Закарпатського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою та громадської організації ТСОУ в Закарпатській області, оцінювали теоретичні знання та практичні навички у конкурсах строю та пісні „Впоряд”, стрільби із пневматичної зброї, розбирання та збирання АК-74.

Хлопці і дівчата проявили неабиякі успіхи у демонстрації навичок зі стройової підготовки та муштрового впоряду гри „Сокіл” („Джура”), з вивчення матеріальної частини автоматичної зброї, у виконанні стрільби із пневматичної зброї.

Згідно з підсумками журі та протоколу командних результатів конкурсу розбирання та збирання АК-74 перше місце здобув рій ,,Побратими” (м.Хуст), друге – ,,Патріоти” (Рахівський район), третє – рій імені О.Данильченка (Іршавський район).

Відповідно до результатів конкурсу стрільби із пневматичної зброї переможцями стали рої ,,Лицарі волі” (Великоберезнянський район), ,,Вартові кордону” (м.Чоп) та ,,Побратими” (м.Хуст), які зайняли згідно з рішенням журі перше, друге та третє місця.