Юні науковці Закарпатського територіального відділення Малої академії наук України продовжують змагатися

Юні науковці Закарпатського територіального відділення Малої академії наук України продовжують змагатися

14 лютого ще один конкурсний день, який зібрав в аудиторіях Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості інтелектуалів- дослідників, слухачів філій територіального відділення Малої академії наук України. На цей раз випробування проходять 125 старшокласників, які проводили свої перші дослідження у відділеннях екології, аграрних наук, хімії і біології. Кращі з них будуть представляти Закарпаття на III Всеукраїнському (фінальному) етапі у м. Київ.

Журі, як завжди, професійне, бо має багаторічний досвід роботи з учнівськими науково-дослідними роботами. Це професори, кандидати наук, старші викладачі ДВНЗ „УжНУ”. Тож, зазначає директор Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Валерій Корсак, продовжуємо формувати в учнівському середовищі інтелектуальні цінності.

Теми робіт, які манівці подали на конкурс, є, як ніколи, актуальними та вселяють надію, що потроху вчимося берегти себе та навколишнє середовище, усвідомлювати, хто ми і яка наша місія на цій Землі. Так, Лілія Вашкеба, десятикласниця з Іршавського району, буде захищати дослідження на тему „Економимо електроенергію – рятуємо Землю. Лайфхаки по енергозбереженню”. Дев’ятикласник Андрій Тарахонич з Міжгірщини досліджував проблему „Вплив засухи на едафічні властивості ґрунту”. А Валентина Понзель з Мукачівського району представить роботу на тему „Екологія прибережної ділянки ріки Латориці та території села Великі Лучки”.

14-02-2020