Керівництвом області відзначино освітян

Керівництвом області відзначино освітян

16 грудня, на розширеному засіданні колегії департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації освітяни підбивали підсумки роботи у поточному році. На урочистій частині заходу, виступили голова Закарпатської облради Володимир Чубірко та заступник голови ОДА Олександр Пацкан. 

Спікер облради зазначив: «Добре знаю ситуацію, яка нині є в освітянській галузі. Із позитивного: ми йдемо далі вперед, модернізуємося, навчилися спільно долати перешкоди через ковід. Погано: дистанційне навчання негативно впливає на успішність учнів. Тож, хочу звернутися до кожного із вас, шановні освітяни, із словами подяки за сумлінну щоденну працю. Даючи нині знання і навички нашим дітками, ви закладаєте основу для формування майбутнього нашої держави – свідомого, освіченого громадянина. Адже нинішні школярі, завтра – фахівці різних галузей, керівники органів влади. Тож, прохання до вас, зробити усе можливе, щоб заміна, яка прийде після нас – була достойною, щоб молодь вміла жити і трудитися із любов’ю до людей, України та рідного краю». Очільник облради також наголосив на тому, що депутатський корпус обласної ради – це команда підтримки освітян, яка всебічно сприятиме реалізації тих програм, що націлені на розвиток освітньої галузі. «Є хороша ініціатива – розробити та затвердити окрему програму для покращення вивчення української мови учнями угорськомовних шкіл», – підкреслив В.Чубірко.

Користуючись нагодою, у переддень новорічно-різдвяних свят голова облради побажав присутнім міцного здоров’я, натхнення, мудрості, щастя у домівках, миру і спокою в державі, а також вручив окремим вчителям та керівникам освітніх закладів відзнаки облради.

Так, Почесними грамотами облради нагороджено: в.о. директора Хустської спеціальної школи І-ІІІ ступенів Закарпатської облради Мирославу Вучкан, директора Державного професійно-технічного навчального закладу «Білківський професійний аграрний ліцей» Василя Кузьму    та директора Чинадіївського дошкільного навчального закладу інтернатного типу Закарпатської облради  Світлану Софілканич. Також Почесними грамотами вшановано педагогів Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 з угорською мовою навчання імені Дойко Габора: вчителя угорської мови та літератури Олену Лотор-Пердук, вчителя початкових класів Андрею Молнар та заступника директора з виховної роботи Жужанну Шімон-Арпу.

Окрім того, голова облради вручив відзнаки Міністерства освіти і науки України: Нагрудним знаком «Відмінник освіти» нагороджено заступника профільного департаменту ОДА Михайла Шеверю, Подяки оголошено – заступнику директора департаменту Вероніці Маюрник та головному спеціалісту Оксані Луцович.

17-12-2021