Коли навчання в радість

Коли навчання в радість

Сьогодні завершила роботу літня школа інформатики, в якій взяли участь майже 200 учнів. Серед них представники майже усіх територіальних громад Закарпаття, а також діти з числа внутрішньо переміщених осіб.

Тиждень у літній школі інформатики для учнів, які закінчили 6 – 10 класи, став насиченим на цікаві зустрічі, нові знання,  змістовне дозвілля і незабутні враження.   

Учасників навчали провідні  фахівці дев’яти провідних ІТ-компаній, науковці та здобувачі вищої освіти ДВНЗ „Ужгородський національний університет”, вчителі-методисти.

Насичена програма передбачала заняття з робототехніки, графічного дизайну, сучасних мов програмування і кібербезпеки. Кожен міг знайти для себе зацікавлення для того, щоб надалі, можливо, вибудувати потужний особистий поступ до реалізації мрії.

Особливий інтерес викликали «історії успіху» представників таких ІТ-компаній, як:  Astound Commerce, SCS-IT, Educator, Sigma Software, EPAM University Program в Україні. «Не бійтеся мріяти, шукати, творити», – закликав  кожен із спікерів. 

Тож не дивно, що натхненні почутим про  можливості розширити способи самореалізації, 85% респондентів із числа учасників літньої школи  виявили бажання продовжити навчатися в такому форматі  в наступному році.

Організатори переконані, що цей  безпрецедентний крок у зміні підходів до сучасної освіти в нашому регіоні  є унаочненням, як можна ефективно оптимізувати процес навчання.  Учні ж отримали життєві уроки, чого можна досягти завдяки завзятості, чітко поставленим цілям і готовності ризикувати.

06-08-2022