Літня оздоровча кампанія – 2021. Організовано пройшов відпочинок дітей у філії Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді „Арніка” під час першої відпочинкової зміни

Літня оздоровча кампанія – 2021. Організовано пройшов  відпочинок дітей у філії Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді „Арніка” під час першої відпочинкової зміни

Із 31 травня до 13 червня на відпочинку у Воловецькій філії  „Арніка” перебували діти закладів освіти Мукачівської та Виноградівської територіальних громад.

Кожен день відпочинку був насичений організаційно-масовими заходами з урахуванням уподобань та вікових особливостей вихованців, можливості для розвитку творчого потенціалу, задоволення їх особистісних інтересів у процесі ігор та розваг. Зокрема, з вихованцями табору проведено різноманітні тематичні конкурси, до участі у яких діти охоче і сумлінно готувалися.

1 червня вихованці табору приєдналися до арт-челенджу, присвяченого Дню захисту дітей та з нагоди 30-ї річниці незалежності України. День розпочався бесідою практичного психолога „Великі права маленької дитини”. Також діти взяли участь у розважальній квест-грі „День захисту дітей”, а в малюнках на асфальті  відображали свої мрії.

До Дня журналіста 6 червня проведено конкурс творчих робіт „Я – журналіст”. Всі загони старанно готувалися до участі у конкурсі та реалізували свої таланти в різних літературних жанрах.

9 червня у всьому світі відзначали Міжнародний день друзів і з вихованцями табору практичним психологом було проведено заняття з елементами тренінгу на тему „Справжній друг”. Йшлося про значення дружби в житті людини, вміння правильно вибирати друзів, спілкуватись і товаришувати. Проведено цікаві, веселі конкурси про дружбу, дружні відносини.

До Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища організовано вікторину „З природою живи у дружбі”, пізнавальні ігри екологічної тематики „Все в твоїх руках” та конкурс стінгазет „Бережи природу для людського роду”. 

Із неабияким інтересом вихованці у День казки долучилися до участі тематичних заходів, що дозволило проявити свої артистичні та режисерські здібності. В інсценізації брали участь усі учасники загонів, це допомогло дітям згуртуватись та проявити себе.

Під час відпочинку у філії ,,Арніка” діти залюбки демонстрували свої творчі здібності – співали, танцювали, декламували вірші, писали картини і власноручно виготовляли різноманітні поробки. Зокрема, проведено  творчий конкурс „Кожен має знати свої таланти показати” та інтелектуально-розважальні конкурси „Хлопці чи дівчата?”, „Міс та містер „Арніка”.

З метою профілактики дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки під час надзвичайних ситуацій у таборі було проведено гру-вікторину „Знай правила дорожнього руху”, інтелектуально-пізнавальну гру „Безпека – це просто!”.

А щоб бути сильними і здоровими, більшість часу вихованці проводили на свіжому повітрі, беручи участь у спортивних іграх та естафетах.

Залюбки вихованці долучалися до творчих майстер-класів, організованих працівниками Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН”, Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.

Традиційними стали піші пізнавальні екскурсії в ліс з метою вивчення флори рідного краю, його географічного положення, під час яких діти мали можливість поспілкуватися з природою, змогли відчути красу довкілля, поспостерігати за навколишнім середовищем.

Крім того, вихованці табору „Арніка” мали змогу побувати в найбільшому в Україні бункері часів Другої світової війни, історія якого вражаюча та насичена цікавими подіями, біля цілющого джерела на території Гідрологічного заказника „Бистрий” Мукачівського району, відвідати одну з найбільших і найпривабливіших природно-заповідних територій Закарпаття – Національний природний парк „Синевир” та побувати у бурих мешканців реабілітаційного центру.

Кожен день у таборі був насичений новими подіями, враженнями, почуттями. Жодна перемога – чи то колективна, чи то особиста – не була залишена без уваги.  За час відпочинку діти потоваришували, краще пізнали один одного, навчилися працювати у колективі, дізналися багато цікавого, розкрили свої таланти та вподобання, усвідомили важливість здорового способу життя, піклування про здоров’я змалечку, отримали безліч неймовірних вражень та яскравих емоцій, які будуть супроводжувати їх все літо.

16-06-2021