Михайло Рівіс також завітав на свято і у Свалявський інклюзивно-ресурсний центр

Михайло Рівіс також завітав на свято і у Свалявський інклюзивно-ресурсний центр

Цього ж дня голова обласної ради Михайло Рівіс, перебуваючи з візитом на Свалявщині, завітав до місцевого інклюзивно-ресурсного центру, щоб привітати його вихованців із Міжнародним днем захисту дітей.

Розділити радість свята також прибули заступник керуючого справами виконавчого апарату облради Євгенія Кибза, голова Свалявської райради Мирослава Ливч, місцеві депутати, гості та батьки. Усі ‒ із подарунками, гостинцями та теплими вітаннями.
Директор центру Жанна Вальо насамперед запросила гостей оглянути приміщення центру та розповіла, що цей комунальний освітній заклад Свалявської райради розпочав свою діяльність з 1 серпня 2018 року. Тут працює 7 педагогічних фахівців, які займаються із дітками з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років, надають психолого - педагогічні, корекційно-розвиткові послуги та здійснюють кваліфікований супровід. Загалом у центрі займається 167 діток, з них: 98 – шкільного віку та 69 дошкільнят. Користуючись нагодою, дякувала всім гостям за увагу, всебічну підтримку і допомогу.
А дітки зі свого боку підготували цікаву концертну програму.

Відтак очільник облради Михайло Рівіс вручив діткам цікаві подарунки, а директору центру Жанні Георгіївні ‒ Грамоту облради за вагомий внесок у реалізацію державної політики у сфері виховання підростаючого покоління, сумлінну працю, високий професіоналізм. Та наголосив, що оскільки Закарпаття долучилося до національного проекту “Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації”, то є можливість тут зростати, навчатись, отримувати необхідні знання у звичайному середовищі, що дає шанс на щасливе майбутнє.

Голова райради Мирослава Ливч також вітаючи іменинників, висловила слова подяки керівництву й депутатам облради за підтримку, яка дуже потрібна цим малятам, директору й педагогам ІРЦ ‒ за сумлінну, самовіддану працю, батькам – за довір’я. Адже тут , за словами Мирослави Михайлівни «займаються найкращі дітки на землі, бо вони ніжніші і чуйніші ніж інші, водночас – талановиті і старанні, що й довели сьогодні своїми зворушливими виступами».

За матеріалами фесбук сторінки Закарпатської обласної ради