Міністром освіти і науки України призначено Ганну Новосад

Міністром освіти і науки України призначено Ганну Новосад

У Кабінеті Міністрів України, який очолив Олексій Гончарук, за розвиток освіти і науки в Україні буде відповідати Ганна Новосад. Її кандидатуру на посаду міністра освіти і науки України 29 серпня 2019 року підтримав 281 народний депутат новообраного парламенту.  

Ганна Ігорівна за останні п’ять років роботи у Міністерстві освіти і науки України, будучи начальником управління,  займалася питаннями міжнародного співробітництва та європейської інтеграції, а з грудня 2017 року за результатами  конкурсного відбору була призначена на посаду генерального директора директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства освіти і науки.

Новопризначений міністр здобула вищу освіту за гуманітарним напрямом і має диплом бакалавра з політології Національного університету „Києво-Могилянська академія”. У 2013 році отримала ступінь магістра з європейських студій в Університеті Маастрихту, Нідерланди. Вона стипендіат Фонду відкритого суспільства. Досвід міжнародної співпраці здобула під час стажування у 2012 – 2013 роках в аналітичних центрах Іспанії та Чеської Республіки, є учасником українсько-канадської парламентської програми.

Ганна Ігорівна – прихильник змін, що відбуваються в освітній галузі України, і є всі сподівання, що буде їх активно продовжувати і впроваджувати в життя. 

Водночас нова міністр має на меті змінити підходи у фінансуванні вищої освіти і продовжити реформування профтехосвіти.

У своїй першій заяві Ганна Ігорівна  сказала, що налаштована „на тісну співпрацю з усіма агентами змін, які останні два роки робили зміни в школі можливими”.

Декларація з боку міністра таких підходів дає можливість говорити про наступність реформ і професійний підхід до вирішення питань освітньої галузі.

30-08-2019