На базі Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді відбулося урочисте відкриття обласного етапу гри „Сокіл” („Джура”)

На базі Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді відбулося урочисте відкриття обласного етапу гри „Сокіл” („Джура”)

13 травня 2021 року на базі Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді, визначеного відповідальним за організаційне, методичне і практичне забезпечення етапів гри в області, відбулося урочисте відкриття ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”). Упродовж усього обласного військово-патріотичного організаційно-масового заходу проходитимуть випробування, під час яких юні Джури та молоді козаки змагатимуться у вправності та умінні за інтелектуально-мистецьким, фізкультурно-спортивним, туристсько-спортивним та військово-прикладним комплексами гри. Цього року цей важливий обласний захід з національно-патріотичного виховання молоді проходитиме в онлайн-форматі.

До участі в обласному етапі  гри „Сокіл” („Джура”) долучився 41 рій –переможець/призер І (районного, міського та в об’єднаних територіальних громадах) етапу („Молоді козаки”, старша вікова група  – 25 роїв; „Джури”, молодша вікова група –16) з багатьох територіальних громад Закарпатської області.

Під час урочистого відкриття гри „Сокіл” („Джура”) до учасників та гостей з вітальним словом звернулися керівники та члени Обласного штабу гри „Сокіл” („Джура”), серед яких були представники облдержадміністрації, громадські активісти та учасники антитерористичної операції на Сході України, педагогічні працівники. У своїх виступах вони зазначили, що в сучасних умовах забезпечення виховної роботи у закладах освіти базується на впровадженні національно-патріотичного виховання, важливою складовою якого і є саме Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра „Сокіл” („Джура”) – вагомий засіб громадянської освіти. Молодь, беручи участь у заходах гри, прагне бути гідним продовжувачем славних традицій з відстоювання та збереження суверенітету і територіальної цілісності Української держави, слідує кодексу лицарської честі учасника гри „Сокіл” („Джура”) – бути підготовленим, безкорисливим, чесним, дисциплінованим, активним, відважним, витривалим, врівноваженим, здоровим, розумним.

У свою чергу головний суддя ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”), учасник війни на сході України Андрій Більце розповів про програму обласного заходу.

Під час урочистого відкриття обласного етапу  гри „Сокіл” („Джура”) учасники вшанували хвилиною мовчання пам’ять борців за відстоювання суверенітету та цілісності України, які загинули в АТО.

Після відкриття розпочався перший змагальний конкурс „Відун”.

13-05-2021