У Закарпатській області пріоритетним напрямом у реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища в Новій українській школі є осучаснення системи корисного та якісного харчування в закладах освіти, формування ключових засад здорового харчування і культури харчування, обов’язкового виконання правил гігієни й неухильного дотримання норм етикету, створення передумов збереження та зміцнення здоров’я здобувачів освіти, забезпечення їх якісними і безпечними харчовими продуктами.
У рамках виконання завдань та заходів Регіональної програми реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року в Закарпатській області на базі Комунального закладу „Берегівський професійний ліцей сфери послуг” ЗОР триває підвищення кваліфікації для кухарів садочків та шкільних їдалень Великобийганської громади.
Це важливий крок до створення повноцінної, здорової та смачної їжі в школах та садочках. Слухачі вдосконалюють свої навички крок за кроком, опановуючи матеріал, набуваючи компетентностей, необхідних для якісної організації харчування в закладах освіти та формування навичок здорового харчування у здобувачів освіти.
Реалізація програми передбачає:
- покращення роботи мережі шкільних їдалень та буфетів шляхом їх оптимізації;
- забезпечення організації харчування в закладах освіти органами місцевого самоврядування; дотримання норм харчування та калорійності страв;
- удосконалення професійного рівня кухарів, інших працівників кухні для організації харчування учнів (вихованців);
- проведення в установленому порядку тендерів на постачання доброякісної і безпечної продукції та сировини;
- забезпечення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог у закладах освіти, де здійснюється харчування дітей.
Мета програми – здорове покоління через збалансоване та якісне шкільне харчування! Проєкт триває.