Навчально-практичний центр деревообробного спрямування відкрито на базі закладу професійно-технічної освіти

Навчально-практичний центр деревообробного спрямування відкрито на базі закладу професійно-технічної освіти

За офіційними даними Закарпатського обласного центру зайнятості, за останні 3 роки професії деревообробного виробництва входять до найбільш затребуваних професій на регіональному ринку праці.

28 січня 2021 року на базі Державного навчального закладу „Мукачівський центр професійно-технічної освіти” відкрито навчально-практичний центр деревообробного спрямування.

Його створення дозволить закладу освіти здійснювати підготовку кваліфікованих робітників для потреб регіонального ринку праці з використанням кращих виробничих практик на сучасному обладнанні.

Для облаштування, придбання інструментів і дидактичних матеріалів, проведення ремонтних робіт було використано кошти з державного бюджету у сумі 1 272,3 тис. грн та кошти спеціального фонду закладу освіти в сумі 325,6 тис. гривень.

Завданням новоствореного навчально-практичного центру є упровадження кращих виробничих практик деревообробного спрямування, готовність закладу освіти  здійснювати для потреб регіонального ринку праці первинну професійну підготовку; перепідготовку та підвищення кваліфікації  незайнятого дорослого населення; стажування педагогічних працівників закладів освіти області; впровадження навчання впродовж життя; надання послуг з виготовлення продукції для населення.

Про необхідність створення такого модернізованого освітнього  середовища, що підвищить престижність  закладу та професії столяра, про облаштований комфортний освітній простір із сучасним обладнанням, що дозволить удосконалити  практичні знання, уміння і  навички  здобувачів освіти, говорили Мельничук Роман Васильович,  директор Мукачівського міськрайонного центру зайнятості, Єжек Євген Густамович, керівник структурного  підрозділу УАП ТзОВ „Фішер – Мукачево”, Пристая Олексій Дмитрович, завідувач кафедри машинобудування, природничих дисциплін та інформаційних технологій Мукачівського державного університету.

Практичне застосування здобутих знань з прийомів обробки деревини було продемонстровано учнями-третьокурсниками під керівництвом майстра виробничого навчання Голомба Віктора Юлійовича.

Для Закарпаття, що завжди славилося підприємствами з переробки деревини і виготовленням продукції з неї, такий центр  деревообробного спрямування є надзвичайно важливими для забезпечення ринку праці регіону компетентними професіоналами, а також сприятиме підвищенню ефективності співпраці з роботодавцями області, підготовки  випускників до підприємницької діяльності, відкриття власної справи.

28-01-2021