Обласні заклади позашкільної освіти збагатили вихованців філії ,,Едельвейс” новими знаннями та творчими здобутками

Обласні заклади позашкільної освіти збагатили вихованців  філії ,,Едельвейс” новими знаннями та творчими здобутками

22 січня 2020 року у філії ,,Едельвейс” Закарпатського центру  туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді завершився відпочинок учнів і вихованців закладів освіти Виноградівського, Іршавського та Тячівського районів, що запам’ятається цікавими та змістовними майстер-класами, організованими обласними закладами позашкільної освіти 

Педагоги Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді Андрій Більце та Олена Осипенко провели з вихованцями ,,Едельвейсу” заняття зі спортивного орієнтування. Під час практичного заняття  учні опановували навички азимутального орієнтування та визначення азимуту, вчились орієнтуватися на місцевості за методом „крокі-схема”. Методист Ростислав Глеба навчав вихованців зав’язувати туристичні вузли та як необхідно їх використовувати під час долання різноманітних природних перешкод (крутопохилий схил, підйом, траверс, переправа через рівчак).

Із захопленням діти відвідали заняття, майстер-класи та ігри, організовані педагогами Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН”.

Світлана Лутак, керівник дитячого музичного театру „Райдуга”, провела з дітьми флеш-моб у стилі хіп-хоп (спонтанні, синхронізовані танцювальні рухи в масах). Юнаки та дівчата спробували координувати рухи рук і ніг,  правильно тримати корпус, познайомились з відчуттям стилю, ритму, координації, відчули шквал позитивних емоцій, і все це під приємний музичний супровід.

Анастасія Стецюк, керівник гуртка „Таємниці пензля”, захопила юних відпочивальників майстер-класом з аквагриму. Діти ознайомились з технікою нанесення малюнка на обличчя, вибором вдалої кольорової гами, технікою безпеки при роботі з олівцями. Згодом самостійно і з легкістю змогли втілити свої найсміливіші бажання і перевтілитись у фантастичних героїв.

Андріана Мельникова, керівник гуртка з виготовлення іграшок та сувенірів, зуміла зацікавити дітей  майстер-класом, під час якого  усі бажаючі змогли самостійно виготовити з фетру символ Нового 2020 року – „Мишеня”.

Захоплюючі ігри для учнів  організувала керівник гуртка  „Журналістика” Світлана Оксіюк. Серед них були такі: „Дуплет” – на розвиток концентрації та уваги; інтелектуальна гра  „Цікава географія” – на правильний підбір країни, столиці і прапора у картках; „Веселі стільчики” - робота над терпінням і витримкою, а також мовні ігри: „Гумористична рима” і „Мовна плутанина”.

Педагогічні працівники Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді також провели з вихованцями ,,Едельвейсу” цікаві та змістовні майстер-класи.

 

Оскільки заняття проводилися у переддень Дня Соборності України, керівник гуртка „Моделювання іграшок-сувенірів” Олена Лазаренко запропонувала дітям виготовити тематичні листівки з голубами миру в жовто-блакитних кольорах. Учасники цього майстер-класу з захопленням виконували роботу, розвиваючи свою уяву та фантазію, а також поглибили свої знання про історичні події в Україні.

Практичні заняття керівника гуртків Бригіти Ярошинської („Виготовлення сувенірів”) спонукали вихованців ,,Едельвейсу” до виготовлення композицій із паперових квітів, Дмитра Стельмаха („Історико-технічне стендове моделювання”) збагатили знаннями про авіамодельний спорт. Педагог ознайомив учнів з класифікацією моделей та правилами проведення змагань у різних класах. А найбільшу цікавість викликали запуски найпростішої моделі планера.

Упродовж усіх практичних занять і майстер-класів діти були активними, сумлінно виконували завдання у різних видах діяльності, творчо працювали в атмосфері взаємоповаги та доброзичливості, ділилися практичним досвідом, допомагали одноліткам виготовляти вироби, збагатилися новими знаннями.

 

24-01-2020