Організовано змістовний відпочинок вихованців у філії ,,Едельвейс” ЗЦТКЕСУМ

Організовано змістовний відпочинок вихованців  у філії ,,Едельвейс” ЗЦТКЕСУМ

З 27 січня до 9 лютого цього року у філії ,,Едельвейс” Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту проходить відпочинок дітей з Міжгірського, Мукачівського та Свалявського районів.

Під час відпочинку діти залучаються до різноманітних видів творчої активності, займаються спортом, відвідують музеї, виставки або просто знайомляться з архітектурою та історичними пам’ятками міста Ужгород і Мукачево, куди для них організовано автобусні екскурсії.

У першій половині дня вихованці філії ,,Едельвейс” відвідували школу, а у другій половині залучалися до творчих занять, організованих обласними закладами позашкільної освіти, у тому числі, реалізовуючи свої здібності у художньо-естетичному, національно-патріотичному, науково-технічному, еколого-натуралістичному, туристсько-краєзнавчому та інших напрямах.

Зокрема,  Закарпатським обласним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді проведено з вихованцями філії ,,Едельвейс” заняття, присвячені Всесвітньому дню водно-болотних угідь. Педагоги ЗОЕНЦ Ольга Величканич та Олександра Токарєва підготували для дітей тематичну презентацію. Розповіли дітям, що у Закарпатській області налічується 38 заповідних водно-болотних угідь загальною площею 1473 га, з яких шість мають міжнародне значення. Тут мешкає понад 280 видів птахів, шоста частина з яких – водоплавні. Було наголошено дітям на важливості охорони водних ресурсів та значенні ветландів для людини. Водно-болотні угіддя відіграють чималу роль у збереженні біорізноманіття та екологічної рівноваги, вони є важливим джерелом ресурсів харчування різних тварин, очищують воду, поглинають та накопичують карбон, захищають від повеней та пом’якшують вплив посух.

Під час проведення екологічного квесту учні вгадували тварин, рослини за описом, розв’язували ребус, відповідали на питання вікторини,  малювали.

,,Зимові” майстер-класи провели для дітей педагоги Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН”. Корисним для вихованців був майстер-клас з виготовлення листівок до Дня святого Валентина, який провела керівник гуртка „Природа і фантазія” Анжеліка Фесущак. Творчий процес захопив дітей, вони проявили неабияку фантазію, і листівки вийшли оригінальними та яскравими.

Жвавий інтерес і захоплення у дітей викликав тренінг  „Значення театру в житті молодої людини”. Досвідчений педагог Марина Шайбнер у цікавій формі розповіла про театр, головні особливості театрального мистецтва, а також про оригінальний жанр театру – пантоміму. Під час практичних етюдних завдань діти спробували приміряти на себе професію актора, що викликало у них неабияке захоплення. Особливо повеселилися діти під час масового етюду „Ліпимо Снігову Бабу та граємо в сніжки”.

Керівник гуртка „Англійська мова” Валентина Личко провела з вихованцями ігри для зміцнення знань і застосування англійської мови. Учні взяли участь у лінгвістичних вікторині „Історичні далі”. З навичками малювання олійними пастелями ознайомила дітей керівник гуртка „Образотворче мистецтво” Анастасія Ливрінц.  Під час цього заняття діти малювали зимові пейзажі.

Закарпатським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді проведено для дітей майстер-класи з декоративно-прикладної активності на тему Дня Святого Валентина. Педагог ЗОЦНТТУМ Алла Дребітко, керівник гуртка „Початкове технічне моделювання”, виготовляла з вихованцями вітальні листівки, що стануть приємним подарунком для близьких людей у родині.

Керівник гуртка „Моделювання іграшок-сувенірів” Оксана Дичка запропонувала дітям виготовити святковий сувенір „Сердечко”. Під час майстер-класу керівник гуртка „Моделювання іграшок-сувенірів” Олена Лазаренко навчила вихованців створювати оригінальний сувенір „Клітка з пташками” в техніці паперопластики.

Корисне дозвілля вихованцям філії ,,Едельвейс” запропонував Закарпатський центр туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді. Працівниками центру Андрієм Більце та Оленою Осипенко було проведено з дітьми експрес-тренування, під час якого вони опановували навички азимутального орієнтування та визначення азимуту на предмет, вчились орієнтуватися на місцевості за методом „кроки-схема”, зав’язувати туристичні вузли.

Цікаві вправи, позитивні емоції, щирість та доброзичливість – усе сприяє  гарному відпочинку дітей у філії ,,Едельвейс”.

07-02-2020