Орієнтир на власні інтереси та впевненість у працевлаштуванні за фахом - директорат профосвіти МОН завершив опитування учнів ЗПО

Орієнтир на власні інтереси та впевненість у працевлаштуванні за фахом - директорат профосвіти МОН завершив опитування учнів ЗПО

Найчастіше професійну освіту обирають школярі після 9-го класу (83 %), вибір закладу та фаху вони роблять самостійно. Крім того, більшість з них - майже 55% - впевнені, що знайдуть роботу за спеціальністю після завершення навчання. Таку інформацію за результатами опитування подає директорат професійної освіти МОН сьогодні, 18 грудня 2018 року.

Загалом в онлайн-анкетуванні взяли участь понад 16 тис учнів закладів профосвіти з усіх регіонів країни.

Лист з інформацією про опитування ми розіслали на департаменти та управління освітою ще у листопаді. Спочатку ми відвели на анкетування місяць, однак побачивши інтерес серед учнів і колег до нашого дослідження, вирішили продовжити його на 2 тижні. Зараз ми маємо висновки за відповідями, які легко вимірюються числовим показником -  вік, стать, курс на якому навчаються учні тощо. Однак анкета містила й запитання, відповіді на які кожен прописував самостійно. Наприклад, щодо професії, яку здобувають, улюбленої книги чи планів на майбутнє. І от аналіз цієї інформації потребує більшого часу”, - пояснила генеральний директор директорату професійної освіти Ірина Шумік.
Отримані результати фахівці Міністерства використовуватимуть під час кампанії з підвищення престижу профосвіти, а також під час розробки документів, які визначатимуть подальший розвиток сфери. Крім того, їх зможуть використовувати й адміністрації самих закладів у межах вступної кампанії чи профорієнтаційних заходів серед школярів.

Нагадаємо, що Європа надає 58 млн євро на модернізацію професійної освіти в Україні.

За матеріалами сайту МОН

19-12-2018