Освітню субвенцію між місцевими бюджетами уряд розподілятиме за новою формулою

Освітню субвенцію між місцевими бюджетами уряд розподілятиме за новою формулою

Урядовці затвердили нову формулу, за якою розподілятимуть освітню субвенцію між місцевими бюджетами. Формулу застосовують з 01.01.2022. Бюджети територіальних громад не ділитимуть на типи, розрахункову наповнюваність класів учнями групи І та коефіцієнт приведення розрахункової наповнюваності класу учнями групи I розраховуватимуть для всіх громад однаково — залежно від щільності учнів та відсотка сільського населення.

Коефіцієнт приведення кількості ставок педагогічного персоналу становить:

для обласних бюджетів, бюджету м. Києва — 0,23 (раніше — 0,199);

бюджетів територіальних громад — 0,23–0,53 (раніше — 0,199–0,484).

Освітню субвенцію між місцевими бюджетами уряд розподілятиме за новою формулою Для всіх бюджетів, яким передбачають надавати освітню субвенцію, урядовці встановили однакову розрахункову наповнюваність класів/груп/виховних груп залежно від категорії учнів/студентів (крім учнів групи І). Для бюджетів територіальних громад, для яких різниця між розрахунковою наповнюваністю класів учнями групи I планового року та року, що передує плановому періоду, становить більше 1, розрахункову наповнюваність класів коригуватимуть шляхом зменшення такої різниці до 1.

Джерело: https://www.budgetnyk.com.ua/news/9937-osvtnyu-subventsyu-mj-mstsevimi-byudjetami-uryad-rozpodlyatime-za-novoyu-formuloyu

11-01-2022