Під час зимового відпочинку вихованці у філії ,,Арніка” збагатилися творчо і фізично

Під час зимового відпочинку вихованці у філії ,,Арніка” збагатилися творчо і фізично

Завершилася перша у цьому році відпочинкова зміна у Воловецькій філії ,,Арніка” Закарпатськоого обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, під час якого учні закладів загальної середньої освіти м.Ужгород і Перечинського району зміцнили своє здоров’я та навчилися різноманітним видам творчої діяльності під час занять, організованих педагогічними працівниками обласних закладів позашкільної освіти.

Зокрема, Бригіта Ярошинська, керівник гуртка „Виготовлення сувенірів” Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, провела практичне заняття з виготовлення паперових квітів. Вона розповіла, що з паперових квіток, виготовлених власноруч, можна зробити оригінальні панно та композиції, що на вигляд не відрізнятимуться від живих. Квіти з кольорового паперу добре використовувати для прикрашання різноманітних рамок світлин, листівок, коробочок для подарунків, капелюшків тощо. Дуже часто вони використовуються і для оформлення святкових зал, кімнат і локацій під час урочистих заходів.

Для виготовлення квітів педагог порадила використати папір кількох відтінків одного кольору, щоб квіти виглядали більш привабливо, пояснила етапи роботи. Діти злагоджено працювали в колективі, дослухаючись до порад, допомагали один одному.

Опанувати техніку паперопластики з елементами витинання вихованці ,,Арніки” змогли під час проведення майстер-класу, проведеного керівником гуртка „Моделювання іграшок-сувенірів” ЗОЦНТТУМ Оленою Лазаренко. Педагог навчила дітей виготовляти сувенір „Янгол”.

Керівник гуртка „Історико-технічне стендове моделювання” Дмитро Стельмах провів з вихованцями заняття з технічної творчості. Педагог продемонстрував декілька авіамоделей різних класів, розповів про характеристики літаючих моделей та про особливості їх конструювання. Але найбільше дітям сподобалася практична частина заняття, під час якого вони здійснювали запуски моделей планера.

Творчий інтенсив вихованці ,,Арніки” одержали від педагогів Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН”.

Отримати навички акторської гри, спробувати розкрити свій  прихований потенціал змогли діти під час проведення майстер-класу „Театр як вид мистецтва” від керівника театральної студії „Синтез” Світлани Дворциної. Об’ємну паперову композицію „Лісова сова” вдалося зробити учням з допомогою керівника гуртка „Паперопластика” Кристини Негер. Діти залюбки трудилися над композицією, і Сови вийшли барвистими та радували око. Піднесений, радісний настрій дітям було гарантовано. Розвинути мовну культуру, позбутися мовної неохайності, уникати неправильного вживання слів, росіянізмів навчала учнів керівник гуртка  Віра Якубик, яка провела з учнями мовознавчий турнір. Діти редагували неправильно вжиті слова та демонстрували свої знання у конкурсі „Знайди пару до фразеологізма”. Майстер-клас з аквагриму провела Анастасія Стецюк.

Дуже важливо, щоб діти отримували естетичне задоволення від того, що вони роблять і чим займаються, реалізовували свій творчий потенціал у різноманітних видах діяльності, знаходили для себе улюблену справу  – саме таку мету ставили перед собою педагоги-позашкільники.