Підбито підсумки XVІІ Міжнародного фестивалю юних талантів „Рекітське сузір’я – 2020”

Підбито підсумки XVІІ Міжнародного фестивалю юних талантів „Рекітське сузір’я – 2020”

Сьогодні завершилися ХVII Міжнародний фестиваль юних талантів „Рекітське сузір’я – 2020” і VI Міст національної й творчої єдності: „Боже великий, святий і єдиний, нам Україну і Мир збережи!”, які вперше цього року було проведено в дистанційному форматі.

Незважаючи на те, що фестиваль проводився в дистанційному форматі, він зібрав широке коло учасників, талановитих дітей із Польщі, Франції, Чехії, Словаччини, Азербайджану, країн Африки та інших, регіонів України, закладів загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти області. Традиційно учасниками фестивалю стали вихованці та творчі колективи закладів освіти м.Ужгород, м. Мукачево, Виноградівського, Міжгірського та Хустського районів, Баранинської об’єднаної територіальної громади.  Змагалися учасники у своїх творчих здобутках у номінаціях: ,,Поезія”, ,,Проза”, ,,Журналістика”, ,,Художнє фото”, ,,Малюнок”, ,,Кіно і відео”, ,,Авторська пісня”, ,,Етнографія і народні ремесла”, ,,ІТ-технології та роботи”, ,,Хореографія”, ,,Дитяче та юнацьке радіо”, ,,Електронні засоби масової інформації”.

Організатори Міжнародного фестивалю юних талантів „Рекітське сузір’я – 2020” і VI Мосту національної й творчої єдності: „Боже великий, святий і єдиний, нам Україну і Мир збережи!” підготували цікаву програму для всіх її учасників. Завдяки онлайн-трансляції в мережі інтернет та на радіо МАЛіЖ висвітлено фестивальні події, проведено майстер-студії та організовано онлайн-екскурсії мальовничим Закарпаттям, іншими визначними містами культурної спадщини в Україні та за кордоном.

Кульмінацією усіх творчих заходів стало підбиття підсумків головами журі і оголошення результатів фестивальних конкурсів у 12 номінаціях, а саме: визначено лауреатів іменних премій, переможців – володарів найвищих нагород – гран-прі фестивалю, дипломантів I, II, III  ступенів у всіх номінаціях: ,,Поезія”, ,,Проза”, ,,Журналістика”, ,,Художнє фото”, ,,Малюнок”, ,,Кіно і відео”, ,,Авторська пісня”, ,,Етнографія і народні ремесла”, ,,ІТ-технології та роботи”, ,,Хореографія”, ,,Дитяче та юнацьке радіо”, ,,Електронні засоби масової інформації”.

Ось-ось розпочнеться урочиста церемонія завершення фестивалю, яка транслюватиметься на сайті Міжнародної академії літератури і журналістики ,,МАЛіЖ”, ЗМІ, соціальних мереж.

Відрадно, що під час участі у фестивалі „Рекітське сузір’я – 2020” творчі діти і колективи Закарпаття мають неабиякі здобутки. Зокрема, володарями гран-прі фестивалю у номінаціях ,,Художнє фото” та ,,Авторська пісня” стали Товтин Крістіна та Товтин Каріна, вихованки Комунального закладу позашкільної освіти ,,Будинок дитячої творчості” Баранинської сільської ради, у номінації  ,,Журналістика” – Монда Катерина, учениця Мукачівського навчально-виховного комплексу ,,Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів –дошкільний навчальний заклад” № 6 Мукачівської міської ради,  у номінації ,,Кіно і відео” – Максим Леся, учениця Яблунівської ЗОШ І–ІІІ ступенів Хустської райдержадміністрації, у номінації ,,Етнографія і народні ремесла” – колектив ,,Севлюшські гудаки”, вихованці Виноградівської дитячої школи мистецтв ім. Б. Бартока., у номінації ,,ІТ-технології та роботи” – Строїн Яна, студентка Коледжу мистецтв ім. Е. Ерделі.

Також вагомими були здобутки творчих дітей із закладів освіти м.Ужгород – Курбатович Дарини, творчих колективів .,Ержебет”, ,,Лілея”, Веселі намистинки”, ,,Торнадо”, ,,Тусовка” УСЗОШ І– ІІІ ступенів № 2 Ужгородської міської ради, м.Мукачево – Лавкай Валерії, Гокс Данієли, Форостяк Валерії, Копчі Наталії, Скрипинця Івана, Скрипинця Андрія, Виноградівського району – Яким Вікторії, Фодора Андрія, Буй Євгенії, Агій Інни, Міжгірського професійного ліцею, які одержали перемогу на фестивалі у різних його номінаціях і стали дипломантами I, II, III  ступенів.

Усіх переможців нагороджено грамотами, дипломами та цінними подарунками. Після проведення нагородження переможців для учасників та гостів організували відео-трансляцію гала-концерту.

Організатори фестивалю подбали, щоб конкурсанти та його гості, перебуваючи в дивовижній країні юних талантів, відкривали для себе незбагненний світ дитячої творчості, вчились малювати, фотографувати, співати, затоваришували зі своїми однолітками з різних міст як  України, так і закордоння дистанційно.

14-08-2020