Пізнавальний і корисний відпочинок в «Арніці»

Пізнавальний і корисний відпочинок в «Арніці»

Другий тиждень 12-ої відпочинкової зміни розпочався із конкурсу малюнків на тему «Майбутнє України очима дітей», який формує у дітей живий інтерес до розвитку рідної країни і відповідальність за її майбутнє. Без уваги не залишилися й інтелектуально-розважальні ігри патріотичної тематики «З Україною в серці». З почуттям гордості за свою Батьківщину в іграх взяли активну участь всі вихованці «Арніки».

Екологічні ігри сприяють не тільки отриманню знань про предмети і явища природи, але і формують навички дбайливого і неруйнівного поводження з навколишньою природою. Протягом зміни діти долучалися до світу природи, усвідомлення її значущості, вчилися відчувати красу рідного краю через  різноманітні цікаві вікторини та пізнавальні ігри.

Упродовж двох днів вихованці Тячівської ОТГ та Хустського району  побували на Міжгірщині, де мали змогу насолодитися мальовничими пейзажами озера Синевир, а також ознайомитися з роботою Реабілітаційного центру бурого ведмедя.

Також вихованці відвідали  Верецький перевал, через який колись пролягав кордон між Польщею і Чехословаччиною. Його історія – вражаюча, насичена цікавими подіями, проте в той же час повна страху і болю. Діти дізналися про трагічні події, що відбувалися тут під час Другої світової війни. Зараз тут чимало братських могил. Це одна з найболючіших сторінок в історії України. На знак пам’яті про національних героїв, які пожертвували своїм життям за свободу і процвітання країни, тут встановлено меморіали. Крім того, можна побачити пам’ятники героям за волю України і воїнам-визволителям 1944 року.

Відбувся у таборі і День казки. Перевтілення в казкових героїв, інсценізація казок на сучасний лад створили дружню  атмосферу, подарували              і артистам, і глядачам багато радості та веселого настрою.

Конкурс малюнків «Наші мрії» дав можливість вихованцям висловити свої почуття і втілити на папері яскраві, позитивні образи майбутнього, яке вони хочуть бачити. У такий спосіб діти своїми світлими малюнками впливають на сьогодення та дарують віру в завтрашній день, надихають і запалюють серця дорослих.

Найулюбленіше свято талантів «Крок до зірок», яке вже стало традиційним для табору, чекали всі діти. Для кожного з учасників цей конкурс став нагодою повірити у власні сили та реалізувати свій творчий потенціал,  вразити всіх грацією, ніжністю, силою, розумом та талантами. Конкурс допоміг зрозуміти дітям, що кожен з них по-своєму талановитий, а для розвитку необхідно терпіння і наполеглива праця, а також виховання у собі вміння не пасувати перед поразкою,  достойно вигравати і програвати.

Побували вихованці також і у гідрологічному заказнику «Бистрий» у селі Котельниця, де знаходиться джерело цілителя Св. Пантелеймона – облаштоване, впорядковане, з доведеними цілющими властивостями води. Тут цінне все – і вода, і природа, і територія для відпочинку.

Тож другий тиждень відпочинку пройшов насичено і корисно.

За матеріалами Воловецької філії ЗОЕНЦ «Арніка»

12-08-2019