Понад вісім тисяч вихованців прийшли на заняття в обласні заклади позашкільної освіти, які розпочали роботу у новому 2020/2021 навчальному році

Понад вісім тисяч вихованців прийшли на заняття  в обласні заклади позашкільної освіти, які розпочали роботу  у новому 2020/2021 навчальному році

З 15 вересня 2020 року розпочали новий навчальний рік усі обласні заклади позашкільної освіти, на базі яких запрацювали профільні гуртки, охопивши позашкільною освітою понад 8,0 тис. вихованців. Враховуючи непросту ситуацію, пов’язану із запровадженим карантином у зв’язку з поширенням коронавірусного захворювання COVID-19, підготовку до початку роботи у 2020/2021 навчальному році заклади позашкільної освіти розпочали зі створення у них безпечного освітнього середовища, проведення усіх протиепідемічних заходів та забезпечення необхідними дезінфікуючими та захисними засобами, розміщення інформаційних стендів і покажчиків щодо запобігання та протидії поширенню коронавірусної інфекції, дотримання особистої гігієни, соціальної дистанції та етикету кашлю.     

Окремі гуртки Закарпатського центру туризму, краєзнавства,  екскурсій і спорту учнівської молоді функціонують з початку вересня. Зазначений профільний заклад позашкільної освіти організовує заняття з вихованцями за туристсько-краєзнавчим, фізкультурно-спортивним та національно-патріотичним напрямами.

У рамках відкриття навчального року центром заплановано провести День відкритих дверей ,,Старти знайомств”: 19 вересня в м.Ужгород – для вихованців, які навчаються у гуртках міста та прилеглих районів, та 22 вересня цього року в с.Колочава Міжгірського району – для вихованців, які здобувають позашкільну освіту у більш віддалених районах.

          Перші гурткові заняття провели педагогічні працівники Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. На цих заняттях керівники гуртків розповіли дітям про важливість підвищення екологічної свідомості й культури, збереження навколишнього природного середовища та вагому роль у формуванні відповідних навичок позашкільної освіти, оголосили вихованцям, які природоохоронні заходи, екологічні акції сплановано та організовуватимуться у поточному навчальному році.

          Свої перші заняття керівники гуртків ЗОЕНЦУМ присвятили важливій тематиці, зокрема Оксана Кремінь (гурток „Юні квітникарі”) та Ганна Андрусь (гурток „Юні садівники”) провели перші заняття з вихованцями на тему „Видатні вчені-природоохоронці Закарпаття”, Мирослава Копча (гурток „Юні екологи”) – на тему „Охорона природи рідного краю та його екологічні проблеми ”, Ірина Катрич (гурток „Природа рідного краю”) – на тему „Природа твій друг – коли ти добре знаєш її”, Мирослава Дячук (гурток ,,Юні охоронці природи”) – на тему „Моє прекрасне екологічне літо”, Світлана Туряниця (гурток „Природа рідного краю”)  – на тему „Природа починається з добра”, Марина Павко (гурток „Природа рідного краю”) – на тему „Наша Батьківщина – Україна”, Еріка Казаріна (гурток „Природа рідного краю”) – на тему „COVID-19”, Ольга Марчишинець (гурток „Декоративно-ужиткове мистецтво”) – на тему „Цінності нашого життя. Мандруй, пізнавай, відкривай!” та інші тематичні заняття.

          У рамках організованого початку нового навчального року у Закарпатському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді відбулася показова виставка робіт вихованців ,,У пошуку свого покликання”. На виставці було представлено вироби вихованців гуртків за науково-технічним, дослідницько-експериментальним та художньо-технічними напрямами діяльності: „Паперопластика”, „Початкове технічне моделювання”, „Моделювання іграшок-сувенірів”, „Виготовлення сувенірів”, „Авіамоделювання”, „Цифрове фото”, „Оригамі”, „Технічний дизайн”, „Основи комп’ютерних технологій”, „Ракетомоделювання”, „Історико-технічне стендове моделювання”, „Радіоелектронне конструювання”, „Основи інформаційних технологій з елементами англійської мови”, „Фольклористика”, „Пізнаємо рідний край”, „Дебати”, „Науки про Землю”, „Фітодизайн”, „Гончарство”, „Декоративно-ужиткове мистецтво”, „Витинанка” та інші.

 

17-09-2020