Про фінансування професійно-технічних навчальних закладів м. Мукачева

Після прийняття Закону України „Про державний бюджет України на 2016 рік” та пов’язаного з ним Закону „Про внесення змін до Бюджетного кодексу України” видатки на фінансування підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах були передані з державного до місцевих бюджетів. Одночасно була скасована субвенція на підготовку робітничих кадрів з державного бюджету. Зміни у законодавстві спричинили затримку фінансування професійно-технічних навчальних закладів. Місцеві ради категорично заперечують можливість відволікання власних доходів, які надійдуть до бюджетів міст обласного значення, та спрямування їх на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах.
Так, видатки на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах державної форми власності в міському бюджеті міста Мукачева на 2016 рік сесією Мукачівської міської ради не затверджено (м. Мукачево, три професійно-технічні навчальні заклади: Державний навчальний заклад „Мукачівський центр професійно-технічної освіти”, Вище професійне училище № 3 м. Мукачево, ДПТНЗ „Мукачівський професійний аграрний ліцей ім. Михайла Данканича”). 
Проблемні питання організації належного фінансування професійно-технічних навчальних закладів було розглянуто на засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу. За результатами роботи будуть прийняті відповідні рішення.

25-02-2016