Проведення тренінгу для педагогічних працівників із розвитку підприємницьких навичок у здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти

Проведення тренінгу для педагогічних працівників із    розвитку підприємницьких  навичок у здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти

Міністерством освіти і науки України спільно з Волинським ресурсним центром у рамках  програми Європейського Союзу „EU4Skills: Кращі навички для сучасної України” розпочато реалізацію проєкту „Зміцнення спроможності закладів професійної (професійно-технічної) освіти покращувати адаптованість молоді до потреб ринку праці в період війни шляхом розвитку підприємницьких навичок”.

У рамках зазначеного проєкту за сприяння директорату професійної освіти МОНУ упродовж із 13 до 17 березня 2023 року в області проведено тренінг „Методики розвитку підприємницьких навичок учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти” для педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

У тренінгу взяли участь 20 педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти Закарпатської області. Учасники дізналися: як створити прибуткову бізнес-модель; як систематизувати стартап після запуску; де взяти кошти на реалізацію бізнес-ідеї. Водночас присутні мали можливість генерувати бізнес-ідеї, бізнес-моделі, формувати маркетинговий та бізнес-плани, покроково вчилися механізму започаткування власного бізнесу.

До підбиття підсумків долучилася директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації Мар’яна Михайлівна Марусинець, яка наголосила, що навчання молодих людей підприємницьким навичкам забезпечуватиме їх підготовку до ринку праці майбутнього, формуванню підприємницького способу мислення, відповідального управління фінансами. „Творчий підхід до роботи та гнучкість, орієнтація в інформаційному просторі, відповідальність та ініціативність, співпраця та робота у команді, формування пізнавальної активності здобувачів освіти у ЗП(ПТ)О, їх самостійності та інтересу до підприємницької діяльності, – зауважила директор департаменту, –  одні з основних напрямків у роботі педагогів з випускниками”.

За результатами проведених тренінгів педагогічні працівники отримали сертифікати.

17-03-2023