Проведено нараду директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти

Проведено нараду директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти

12 червня 2019 року відбулася нарада директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Зокрема, Ганна Сопкова, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації, зупинилася на актуальних питаннях, пов’язаних із завершенням 2018/2019 навчального року та початком 2019/2020 навчального року: проведення державних кваліфікаційних іспитів, працевлаштування випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти; затвердження обсягів регіонального замовлення на підготовку кадрів у закладах професійної (професійно-технічної) освіти; організація видачі бланків документів про професійну (професійно-технічну) освіту; забезпечення належної якості надання освітніх послуг у галузі професійної (професійно-технічної) освіти.

Йшлося і про виконання Закону України „Про освіту” в частині відповідальності керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти, яким визначено фінансову, кадрову, освітню самостійність закладів освіти, при цьому діяльність має бути прозорою і відкритою. Упродовж липня-серпня передбачено звітування керівника закладу освіти про свою роботу упродовж року.

Ганна Іванівна звернула увагу присутніх на веденні ділової документації у закладі освіти з дотриманням вимог чинного законодавства, забезпеченні безпечних умов навчання і виховання у закладі, під час проведення екскурсій тощо.

У ході засідання Оксана Довганич, заступник начальника управління – начальник відділу вищої, професійно-технічної освіти та науки, акцентувала увагу присутніх на підсумках ІІ, ІІІ етапів всеукраїнських конкурсів фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Наголошено на продовженні роботи щодо організації дуальної форми навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти, а також створенні навчально-практичних центрів за галузевим спрямуванням на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Серед іншого учасники зібрання обговорили і питання організації інклюзивного професійного (професійно-технічного) навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти. Наталія Бокоч, методист обласного методичного центру при департаменті, звернула увагу на необхідності забезпечення системи освітніх послуг для здобуття професії або професійних навичок особами з особливими освітніми потребами, ґарантованих державою відповідно до статті 3 Закону України „Про професійну (професійно-технічну) освіту”.