Розпочав свою роботу Всеукраїнський колоквіум школярів „Космос. Людина. Духовність.”

Розпочав свою роботу Всеукраїнський колоквіум школярів „Космос. Людина. Духовність.”

16 жовтня на базі Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді розпочав свою роботу традиційний осінній Всеукраїнський колоквіум школярів „Космос. Людина. Духовність.”

Цьогоріч у ньому беруть участь команди з 8 областей України: Вінницької, Дніпропетровської, Полтавської, Сумської, Рівненської, Чернівецької, Черкаської, Закарпатської та міст Києва, Дніпра, Ужгорода.

Урочисте відкриття заходу відбулося в конференц залі Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

З щирими вітаннями та побажаннями до учасників, керівників команд, почесних гостей звернулися: заступник директора департаменту освіти і науки – начальник управління освіти та науки Михайло Шеверя та голова журі колоквіуму, завідувач кафедрою теоретичної фізики Державного вищого навчального закладу „Ужгородський національний університет”, кандидат фізико-математичних наук Мирослав Карбованець.

Колоквіум триватиме три дні. Учасники представлять свої наукові роботи та комп’ютерні програми у восьми секціях: „Космос у лабораторії”, „Крізь простір і час”, „Твої можливості, людино”, „Українці в космосі”, „Лицар Духу”, „Суперкнига”, „Кінець світу”, „Краса врятує світ”.

Крім секційних засідань та захисту наукових проектів, для учасників колоквіуму передбачено цікаві екскурсії до історичних пам’яток Закарпатської області та міста Ужгорода, вечори спілкування та відпочинку.

За матеріалами Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді

17-10-2019