Серед учнів, які здобули найвищий бал на ЗНО з двох предметів, і юна закарпатка

Серед учнів, які здобули найвищий бал на ЗНО з двох предметів, і юна закарпатка

Кароліна Сусол – випускниця Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради, яка за результатами ЗНО-2021 єдина на Закарпатті здобула 200 балів з двох предметів – математики та англійської мови.

Своїм успіхом Кароліна завдячує власній наполегливості і цілеспрямованості, а також колективу закладу освіти, де виховано багато успішних учнів.

Особливих досягнень за період навчання в цій школі-інтернаті випускниця досягла у вивченні математики. Разом з учителем математики Оленою Вікторівною Лешко  вони упевнено крокували до такого результату упродовж чотирьох років. Завдяки роботі у творчому тандемі Кароліна стала чотириразовим абсолютним переможцем ІІІ етапу та триразовою призеркою  IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики, переможцем ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

У жовтні 2020 року учениця успішно пройшла відбір  для участі у європейській дівочій олімпіаді з математики (EGMO) і  разом із трьома киянками представляла Україну на цьому престижному змаганні, здобувши у підсумку срібну медаль. Варто зазначити, що у цьому змаганні брали  участь 213 дівчат зі США, Великої Британії, Японії, Німеччини, Польщі, Франції та інших країн світу (загалом участь взяли 55 країн). Кароліна – перша від Закарпаття, яка представляла нашу державу на таких міжнародних змаганнях, і цей досвід для неї і нашого краю став успішним.

Крім того, дівчина була учасницею E-NNOVATE 2021 та INTARG – міжнародних конкурсів винаходів та інновацій, де продемонструвала власні дослідження з криптографії. За оригінальність та актуальність теми Кароліна отримала срібло та спецприз від Румунії. Науковим керівником  учениці також була вчитель Лешко Олена Вікторівна.

За попередніми даними, серед  учасників цьогорічного ЗНО 27 таких, що отримали по 200 балів на двох іспитах. Приємно, що серед них і закарпатка Кароліна Сусол.

30-06-2021