Шаховий обласний турнір „УКРАЇНА переможе”

Шаховий обласний турнір „УКРАЇНА переможе”

27 квітня за ініціативи „ПАДІЮНУ” при підтримці департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА в приміщенні „ПАДІЮНу” відбувся обласний відкритий шаховий турнір "Україна переможе". На старт змагань вийшов 31 спортсмен. Це представники різних вікових груп  – від 6 до 16 років – з Ужгорода, Мукачева, Мукачівського району та Харкова. Серед них чемпіони та призери обласних чемпіонатів, а також всеукраїнських і міжнародних турнірів. 

Змагання  відбувалися за швейцарською системою. Учасники не тільки змагалися в захоплюючих партіях, а й знайомилися, обмінювалися думками про зіграну партію, своїми новинами, навіть танцювали під час перерв між партіями.

У загальному заліку серед юнаків перемогу здобув Артем Лонський з Мукачева (5 очків), за додатковими показниками срібло – в Олега Сухана (Мукачево), бронза – у Михайла Кормоша (Ужгород). У дівчат домінували юні ужгородки –  вихованки „ПАДІЮНу” – Злата Найгебавер та Ніколетта Ігнат; бронза –  у мукачівки  Марії Маслей. У категорії до 9 років перемогла Домініка Гачкайло, друге та третє місця вибороли Олег Мага та Назарій Кобаль з Ужгорода. Також були нагороджені наймолодший учасник турніру – Даніїл Постольний та учасник з Харкова – Чаплаков Максим. Усі переможці та призери нагороджені дипломами департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА.

Кожен учасник отримав солодощі від організаторів.

 

29-04-2022