Щоденник обласного етапу гри „Сокіл” („Джура”): 18 команд-учасниць наполегливо виборюють перемогу в різних силових, інтелектуальних і творчих конкурсах

Щоденник обласного етапу гри „Сокіл” („Джура”): 18 команд-учасниць наполегливо виборюють перемогу в різних силових, інтелектуальних і творчих конкурсах

Напередодні, 6 червня, у другій половині дня рої змагалися в кількох комплексах. У фізкультурно-спортивному комплексі „Козацький гарт” учасники демонстрували силу, згуртованість і вольовий характер в конкурсі перетягування линви.

За підсумками протоколів у цьому конкурсі перше місце посів рій „Патріот” з Міжгірського району, друге місце у „Гімназистів-сіроманців” з м. Берегово, третє місце – виборов рій ім. О.Данильченка з Іршавського району.

В інтелектуально-мистецькому комплексі „Козацькі забави” виконували інтелектуально-творче завдання „Квест” та показували свої артистичні здібності й співочі таланти в конкурсі патріотичної пісні.

Зокрема, багатогранна і розмаїта програма „Квест” передбачала для учасників роїв завдання на знання з історії України „100 років Української революції” та історії, культури, традицій Закарпаття – „Рідний край”. Серед завдань також уміння працювати з картою, прояв навичок дешифрування, встановлення імен гетьманів, назв музичних інструментів, клейнодів за описом та зображенням. Крім того, учасники розкладали вогнище на швидкість, кашоварили, метали козацький спис, визначали лікарські рослини та виконували інші цікаві завдання. Загалом цей комплекс дозволив кожному продемонструвати свої вміння, знання і навички з історії, географії, біології, а також проявити кмітливість, винахідливість у вирішенні поставлених завдань.

За підсумками конкурсу „Квест” трійка переможців наступна: рій „Кожум’яки” м.  Ужгород, „Вартові кордону” м. Чоп, рій „Кам’яницькі соколята” з Ужгородського району.

У конкурсі патріотичної пісні компетентне суддівське журі відзначило належну підготовку кожного із роїв, їхній професійний підхід до творчого завдання, артистизм виконавців і вирішило заохотити найбільш талановитих, поділивши конкурс на дві номінації.

Отже, перемогу в номінації „Народна пісня” здобув рій „Соколи” (Берегівський район), друге місце посів рій „Лицарі волі” (Великоберезнянський район), третє – рій „Тур’яни” (Перечинський район).

У номінації „Патріотична пісня” перше місце виборов рій „Кожум’яки” (м. Ужгород), друге місце – рій „Патріот” (Мукачівський район), третє місце – „Кам’яницькі соколята” (Ужгородський район).

7 червня завершується наметове таборування. Однак рої з самого ранку перед учасниками стоїть ще одне конкурсне випробування: вони повинні за козацькою легендою здолати смугу перешкод, що входить до туристсько-спортивного комплексу „Козацькими стежками”.

Підсумковим конкурсом для всіх роїв стане оцінювання таборування (бівак), що проводилося козацькою старшиною щодня.

07-06-2019