Щоденник обласного етапу гри „Сокіл” („Джура”): гра, що формує вольовий характер, військову вправність і силу духу

Щоденник обласного етапу гри „Сокіл” („Джура”): гра, що формує вольовий характер, військову вправність і силу духу

Напередодні, 5 червня, рої показали свою військову майстерність у конкурсі строю та пісні „Впоряд”. Професійне журі у складі представників Мукачівського об’єднаного міського військового комісаріату фахово оцінювало зовнішній вигляд одностроїв, муштрову поставу учасників, шикування в однолаву, проходження з виконанням маршової пісні та інші дії кожного учасника та рою в цілому. Цікавим елементом цього конкурсу було творче завдання, під час якого кожен рій показував злагодженість у виконанні складних елементів шикування, вправи з автоматами тощо. За підсумками цього виду програми перше місце посів рій ,,Лицарі волі” (Великоберезнянський район), друге місце у рою ,,Боржавські козаки” (Свалявський район), третє – у рою ,,Патріот” з Міжгірщини.

У конкурсі ,,Орієнтування за допомогою азимутів” учасники демонстрували вміння користуватися компасом і знаходити точки (умовні об’єкти) на місцевості. За результатами підсумкових протоколів перше місце у цьому конкурсі посів рій ,,Патріот” з Рахівського району, друге місце – ,,Лицарі волі” з Великоберезнянщини, третє – ,,Вартові кордону” з м.Чоп.

Крім насиченої змагальної програми, з учасникам обласного етапу гри ,,Сокіл” (,,Джура”) проводяться різноманітні виховні культурно-масові заходи національно-патріотичної тематики. Зокрема, у перерві між конкурсами рої переглянули виступ театру ,,Шарж” (м.Ужгород) з програмою ,,За Україну, за Волю і за Життя”, присвячену воїнам – захисникам України.  

Сьогодні, 6 червня, рої змагались у конкурсі метання гранати в ціль фізкультурно-спортивного комплексу ,,Козацький гарт” та конкурсі ,,Рятівник” військово-прикладного комплексу ,,Козацька звитяга”. У першому конкурсі хлопці кидали 500-грамові гранати в ціль на точність. Дівчата виконували таку ж вправу, тільки з 250-грамовими гранатами. В залік зараховувались 3 спроби. За підсумками протоколів перше місце розділили між собою команди роїв імені О.Данильченка (Іршавський район) та ,,Побратими” (м.Хуст), а третє місце виборов рій ,,Соколи” (Берегівський район).

У конкурсі ,,Рятівник” учасники мали виконати тестове і практичне завдання, що передбачали знання, як надавати першу долікарську допомогу та виконувати транспортування потерпілого. Оцінювали конкурс ,,Рятівник” представники Товариства Червоного Хреста України в Закарпатській області. Згідно з підсумковими протоколами журі цього конкурсу визначилася трійка призерів: перше місце – рій ,,Боржавські козаки” (Свалявський район), друге місце – рій ,,Патріот” (Міжгірський район), третє місце – рій ,,Лицарі волі” (Великоберезнянський район).

У післяобідню пору рої змагалися в конкурсі перетягування линви, інтелектуально-мистецькому конкурсі ,,Квест” та конкурсі патріотичної пісні. Насичений третій день традиційно завершився шикуванням роїв та виконанням маршової пісні на слова О.Бабія ,,Зродились ми великої години”.