,,Схід і Захід разом”

,,Схід і Захід разом”

У 2019 році в області продовжується реалізація соціально-культурного проекту ,,Схід і Захід разом”, в рамках якого забезпечується відпочинок учнів з Донецької та Луганської областей. Мета проекту – розвиток дитячого руху та учнівського самоврядування, сприяння забезпеченню освітньо-культурних потреб дітей, створення умов для їх творчого і духовного розвитку.
Зокрема, з 13 по 19 травня на базі Воловецької філії Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді ,,Арніка” відпочиватимуть 26 дітей – вихованців національно-патріотичних клубів та об’єднань закладів освіти Луганської області.
Під час відпочинку для дітей організовано належне харчування та умови для проживання, передбачено екскурсійні поїздки визначними місцями Закарпаття, проведення зустрічей та різноманітних виховних заходів. Так діти ознайомляться з історією Закарпаття у часи Другої світової війни, відвідають бункер Лінії Арпада у с.Верхня Грабівниця Воловецького району, ознайомляться з пам’ятками за одним з найвідоміших туристичних маршрутів Закарпаття у Мукачівському районі. Під час екскурсій Міжгірським районом відвідають водоспад Шипіт, озеро Синевир, реабілітаційний центр для бурих ведмедів, в м.Ужгород – побувають у  краєзнавчому та етнографічному музеях.
Такі заходи дадуть можливість юним луганчанам розширити свій кругозір, краще пізнати історію, архітектуру та побут Закарпаття, побачити мальовничу природу Карпат.

14-05-2019