Соціальне шкільне підприємництво: твій перший стартап

Соціальне шкільне підприємництво: твій перший стартап

7 грудня відбулася презентація проєкту „Соціальне шкільне підприємництво: твій перший стартап”, який реалізується департаментом освіти і науки, молоді, спорту Закарпатської ОДА, Закарпатським обласним центром зайнятості у партнерстві з бізнес-тренером – Сергієм Вожжовим.

Соціальне шкільне підприємництво  – це крута інноваційна ідея для Закарпатських учнів на практиці спробувати себе у сфері підприємницької діяльності, пройти шлях від ідеї до створення підприємства, його діяльності, реалізації виробленого продукту чи послуги. Завдяки реалізації проєкту ми допоможемо школярам та школяркам бути активними, свідомими та відповідальними та розвинути свої професійні навички. Така модель навчання та розвитку учнів та підлітків школах могла би підняти інтерес учннів до навчання, а найголовніше – покласти початок соціальним інноваціям, бізнесу та підприємництву ще у молодому віці. Це більше ніж вести бізнес, це вміння приймати рішення на різних циклах та рівнях підприємницької діяльності та брати на себе відповідальність.

Під час реалізації проєкту учні 8 – 11 класів  спільно зможуть згенерувати ідею  шкільного підприємства  та сформувати команду для її реалізації, пройдуть навчання з основ фінансової грамотності та спільно з тренерами курсу доопрацюють ідею для бізнесу та соціальну місію підприємства, презентують її інвесторам і як результат створять соціальне підприємство на базі своєї школи.

Раді відмітити зацікавленість представників бізнесу у реалізації вказаного проєкту, які висловили готовність взяти активну участь у ньому, підтримати учнівські команди на всіх етапах створення та діяльності шкільного підприємства, бути їхніми менторами та наставниками.

 

08-12-2021