Стартував II (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України МАН 2020

Стартував II (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів  Малої академії наук України МАН 2020

Обдаровані старшокласники – слухачі Закарпатського територіального відділення Малої академії наук України, передусім ті, які мріють реалізувати себе у царині науки та наукового дослідництва, зібралися 31 січня на відкритті II (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН. Як і в попередні роки конкурсантів гостинно прийняв Закарпатський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді та його директор Валерій Корсак. Бажання стати учасниками конкурсу наукових досліджень, переможці якого будуть представляти  Закарпаття на III етапі Всеукраїнського конкурсу в столиці, цього разу виявило 440 учнів. Ропочинають конкурсні випробування юні науковці, які проводили свої дослідження у відділеннях фізики і астрономії, математики, економіки, технічних та комп’ютерних наук. Це – 100 учасників з Виноградівського, Міжгірського, Свалявського, Тячівського, Іршавського, Рахівського, Перечинського, Мукачівського районів та міст Берегове, Хуст, Мукачево, Ужгород.

Завданнями конкурсу є виявлення та підтримка обдарованої учнівської молоді, виховання в учнів самостійності, креативного мислення, відповідальності, вміння відстоювати власну думку та мати активну громадянську позицію. 

Свої розробки, проекти, експерименти та досліження інтелектуали  представлятимуть на кафедрах УжНУ, після того як напишуть контрольні роботи з профільних предметів.

А з вітальним словом виступили заступник декана фізичного факультету  ДВНЗ „УжНУ” Мирослав Карбованець та завідувачка відділу науково-технічного та дослідницько-експериментального напрямків ЗОНТТУМ Магдалина Лукач. Вони побажали юним науковцям перемог, цікавих відкриттів, віри в себе та здійснення мрій. Наголосили на тому, що участь у Малій академії наук – стартовий майданчик, який дає перший досвід наукової діяльності, пошуку креативних рішень та презентації власних досягнень.

31-01-2020