Толока заради чистого довкілля

Толока заради чистого довкілля

Після осіннього падолисту та зимового снігостояння хочеться, щоб весна чимшвидше вступила у свої права, і навколо все забуяло живим квітом та зеленню. 
А прибирати свої обійстя навесні, готуватися до весняних робіт на землі, прикрашати місце, де ти живеш, – у кращих традиціях українського народу. Працювати гуртом і веселіше, і корисніше, і продуктивніше. Тож і збираються українці на толоку, щоб разом наводити лад. Любов до своєї землі, держави починається з найменшого – бажання і прагнення жити в чистій країні, примножувати та берегти чудове творіння – нашу природу!
Не стала винятком і цьогорічна, хай і трохи запізніла весна. Так, 14 квітня 2018 року з метою забезпечення належних санітарно-гігієнічних і естетичних вимог до утримання територій закладів загальної середньої та дошкільної освіти, поліпшення санітарного стану довкілля, озеленення садиб та згідно, у всіх закладах освіти було проведено День благоустрою. У весняній толоці цьогоріч взяли участь 74 608 вихованців та працівників освіти області. 
У результаті клопіткої та дружньої праці у районах та містах області упорядковано спортивні та дитячі майданчики, пішохідні доріжки, оновлено написи назв закладів освіти. У процесі озеленення територій висаджено 8050 дерев, 6774 кущі, придбано 917102,9 кв.м. території. 

Цього ж дня колективи закладів освіти обласного підпорядкування також активно долучилися до Всеукраїнської соціально-екологічної акції „Зробімо Україну чистою”. 
Виховувати в дітях усвідомлену причетність до корисних справ, дбайливе гуманне і духовне ставлення до природи, аби з наших вихованців виросло нове свідоме покоління, – такі заходи мають важливе значення, адже щоб змінити світ на краще, слід починати з себе. 
Тож, озброївшись садовим інвентарем та хорошим настроєм, освітянська громада примножувала зелені насадження, приводила до ладу прилеглі земельні ділянки, підстригала кущі, вивозила сміття. 
До участі у прибиранні підпорядкованих закладів було залучено 5584 особи, серед яких учні, педагогічні працівники, технічний персонал та керівники. Завдяки спільним зусиллям вдалося зробити чимало. Зокрема, у рамках організованої акції було висаджено 508 дерев та 395 кущів. Разом було прибрано близько 232099 кв.м. території.
З більш детальною інформацією про заходи в рамках толоки можна ознайомитися на сайтах закладів освіти обласного підпорядкування
Крім того, що щороку навесні проводяться заходи з благоустрою закладів освіти та прилеглих до них територій, уже багато років поспіль прибирання засмічених зелених зон і місць громадського відпочинку збирає сотні тисяч учасників по всій Україні.

Цієї суботи близько двох сотень педагогічних працівників закладів освіти обласного підпорядкування подбали про найменших мешканців обласного центру – і прибрали територію вздовж руху потяга Малої дитячої залізниці, котра, попередньо, відкриває літній сезон 1 травня.

16-04-2018