Три незабутні дні у Будапешті

Три незабутні дні у Будапешті

Три незабутні дні провели 44 дітей військовослужбовців у м. Будапешт. Поїздка відбулася завдяки співпраці Закарпатської обласної військової адміністрації  з  Генеральним  консульством Угорщини в м. Ужгород та за підтримки Асоціації ім. Ференца Ракоці (Угорщина). Програма перебування була насиченою як за змістом, так і емоційно.

Для дітей було організовано пізнавальну екскурсію до Музею грошей, де  захоплення викликало використання сучасних технологій для відтворення і передачі історичних фактів, пов’язаних із розбудовою і становленням грошової системи у різні періоди людського розвитку. 

Цікавим стало і відвідання виставки Мрійників. Зі слів дітей: „Мрії таки збуваються. І одним із останніх доказів цього є наше перебування у Будапешті”.

Незабутні враження залишилися і від перебування в угорському  парламенті.  Екскурсію  будівлею, що викликає інтерес з точки зору архітектурного  мистецтва і де зберігаються державні атрибути,   провів представник Асоціації  імені Ференца Ракоці.

Водночас українська молодь виконала почесну місію і поклала квіти до пам’ятника українському поету – Т.Г. Шевченку і до пам’ятного знака жертвам Голодомору.

Вдячні усім, хто долучився до організації такої поїздки. Разом можемо робити приємні і корисні справи для наших дітей навіть в умовах воєнного часу.

28-10-2022