У юних манівців нині гаряча пора

У юних манівців нині гаряча пора

Мала академія наук України – це досвід, який обов’язково знадобиться у майбутньому,  можливість набути нових знань та нові знайомства.

З такими думками юні науковці, учасники II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, зібралися 21 лютого в аудиторіях Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості. У відділеннях історії, філософії,  суспільствознавства та наук про Землю 120 інтелектуалів з різних куточків Закарпаття презентують свої дослідження. Найбільш цікаві з них на цей раз проводилися у секції історичне краєзнавство. Йдеться про 16 робіт з історії рідного краю. А ще презентовано 11 досліджень з історії України і правознавства, 10 з етнології та журналістики, 9 робіт з соціології, теології та історії релігії, всесвітньої історії. Всього в цей день працює 15 секцій. До речі, є й такі юні науковці, які писали свої дослідження одразу у двох напрямках.

Результат кожного учасника II етапу конкурсу-захисту визначається за трьома складовими: заочне оцінювання науково-дослідницької роботи, перевірка рівня навчальних досягнень з базової дисципліни та захист роботи.

Із щирими словами до юних манівців та до всіх, хто їх підтримує, звернулася цього дня завідувач відділу науково-технічного та дослідницько-експериментального напрямків ЗОЦНТТУМ Магдалина Лукач, наголосивши, зокрема, на тому, що цілеспрямованість – запорука успіху і реалізації у майбутньому. Вона також побажала всім учасникам завзятості, наполегливості на шляху до безапеляційної перемоги.

21-02-2020