У Рахівському районі відкрили інклюзивно-ресурсний центр

У Рахівському районі відкрили інклюзивно-ресурсний центр

27 червня відбулося відкриття Комунальної установи ,,Інклюзивно-ресурсний центр” Рахівської районної ради. Це вже сьомий інклюзивно-ресурсний центр в області, де відповідні фахівці будуть забезпечувати системний кваліфікований супровід для реалізації прав дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у закладах професійно-технічної освіти.

Для проведення комплексної роботи в центрі обладнано кабінети логопеда, дефектолога, психолога, кабінет лікувальної фізкультури. 

У відкритті закладу взяли участь керівники району, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Севч О.І., методист обласного методичного центру при департаменті освіти і науки облдержадміністрації Бокоч Н.М. та директори закладів освіти.

Мережа інклюзивно-ресурсних центрів області (а їх до 1 вересня 2018 року має бути 18) – це важливий крок у формуванні сучасної системи кваліфікованого супроводу дітей з особливими освітніми потребами, – відзначили усі учасники урочистостей. 

27-06-2018