У Закарпатській облдержадміністрації розгорнуто виставку дитячої творчості, приурочену до Дня захисту дітей

У Закарпатській облдержадміністрації розгорнуто виставку дитячої творчості, приурочену до Дня захисту дітей

Сьогодні в багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день захисту дітей.

З цієї нагоди в атріумі облдержадміністрації розгорнуто виставку творчих досягнень вихованців закладів позашкільної освіти під назвою ,,Наш пошук і творчість – тобі, Україно!”. На виставці представлено дитячі вироби декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, матеріали творчих досліджень і тематичних проєктів, Водночас запропоновано перегляд відеороликів і презентацій за художньо-естетичним, науково-технічним, еколого-натуралістичним і туристсько-краєзнавчим напрямами учнівської творчості.

Відкриття дитячої виставки ,,Наш пошук і творчість – тобі, Україно!” відбулося в урочистій обстановці, творчі колективи Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості ,,ПАДІЮН” виконали вокальні номери, учасників привітали заступник голови облдержадміністрації Ігор Шинкарюк, перший заступник голови обласної ради Андрій Шекета, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації         Мар’яна Марусинець. 

Звертаючись до вихованців і педагогічних працівників закладів позашкільної освіти, Ігор Шинкарюк наголосив: ,,Ми пишаємося тим, що наше Закарпаття завжди славилося міцними родинними традиціями. На жаль, реалії нашого сьогодення для декого з дітей не є безхмарними. Ми розуміємо, що поряд з нами живуть особливі дітки – інваліди, сироти і діти, позбавлені батьківського піклування. Саме вони передусім потребують турботи дорослих. Їхнє майбутнє залежить від нас, але й наше майбутнє залежить від них”.

,,Від усього серця дякуємо організаторам сьогоднішнього дійства, яке привертає увагу дорослих до дитячого світу, змушує замислитись над цінностями життя – над тим, що захищати дітей потрібно щодня і щомиті від різних небезпек, бо вони – творіння, дароване нам Небесами, – чисте, довірливе і благородне”, – висловили слова підтримки розвитку творчих дитячих та молодіжних ініціатив Андрій Шекета.

Вихованців та педагогічних працівників  Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості ,,ПАДІЮН”, Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді та Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді за активну участь у заходах, приурочених до Дня захисту дітей та 30-ї річниці незалежності України, нагороджено почесними грамотами, грамотами та подяками облдержадміністрації та обласної ради.

Високу оцінку роботі вихованців та педагогів-позашкільників дав Анатолій Полосков, голова обласної державної адміністрації під час огляду експозиції, акцентував увагу на необхідність збереження мережі закладів позашкільної освіти.

 

 

 

 

01-06-2021