Учні знову сіли за парти

Учні знову сіли за парти

З 25 січня, після жорсткого карантину, що тривав з 8 по 24 січня, учні закладів загальної середньої освіти області мали змогу повернутися до навчання у класах.

Відповідне рішення приймали заклади освіти та місцеві органи управління освітою, виходячи із санітарно-епідемічної ситуації в територіальних громадах та безпосередньо у закладах.  

Зокрема, у звичайному режимі розпочали  роботу 578 закладів загальної середньої освіти, 18 закладів налагодили навчання за змішаною формою навчання, вісім закладів продовжують навчання дистанційно: у Сюртівській сільській територіальній громаді (5), Великодобронській (2), Кам’янській (1). 

У трьох закладах загальної середньої освіти Неліпинської сільської територіальної громади у зв’язку з об’єктивними причинами  прийнято рішення про проведення канікул.

Щодо роботи закладів дошкільної освіти, то станом на 25.01.2021 із 599 закладів дошкільної освіти через епідемічну ситуацію та з інших причин не функціонують 32 заклади області: Неліпинська ТГ – три, Бедевлянська, Вишківська ТГ – по два, Сюртівська, Тересвянська  ТГ – по чотири, Королівська ТГ – вісім, Вилоцька ТГ – шість, Виноградівська, Дубриницько-Малоберезнянська, Кам’янська ТГ – по одному.

Заклади професійної (професійно-технічної) освіти на виконання  вимог постанови Кабінету Міністрів  України від 9 грудня 2020 року № 1236 „Про  встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19” та рекомендацій Міністерства освіти і науки України організували навчання за змішаною формою.

Студенти закладів фахової передвищої та вищої освіти відповідно до рішення, прийнятого закладом, продовжують навчання у змішаному або очному форматах.

25-01-2021