В ЗОЕНЦ визначено переможців обласного етапу Всеукраїнського юнацького фестивалю „В об’єктиві натураліста – 2020”

В ЗОЕНЦ визначено переможців обласного етапу Всеукраїнського юнацького фестивалю „В об’єктиві натураліста – 2020”

Днями у Закарпатському обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді проведено  обласний етап Всеукраїнського юнацького фестивалю „В об’єктиві натураліста – 2020”. У щорічному конкурсі беруть участь учні та вихованці закладів загальної середньої та позашкільної освіти, які  засобами кіно- та фотомистецтва привертають увагу суспільства до формування екологічної культури у дітей та молоді. Цьогоріч тема фестивалю – „Юннатівському руху України – 95”.

Організатори конкурсу прагнуть виховувати в дітей любов до рідного краю, розвивати їх екологічну культуру та естетичний смак, спонукати до пошуку нових форм і методів формування в учнів та вихованців навичок природоохоронної та просвітницької діяльності.  Програмою фестивалю передбачено його проведення в два етапи, перший з яких обласний (відбірковий), а другий Всеукраїнський (фінальний).

Журі оцінювало конкурсні роботи у таких номінаціях: „Кращий відеофільм”, „Кращий відеоролик”, „Кращий слайд-фільм”, „Краща фоторобота”. Визначали кращі роботи з урахуванням відповідності темі фестивалю, повноти її розкриття, власної творчої неповторності, актуальності порушеної проблеми, науковості підходу до вирішення проблеми, пізнавальності та виховного значення роботи, рівня майстерності виконання та якості виконаної роботи.

Для участі в обласному етапі надійшло понад 30 робіт з 6 районів: Мукачівського, Виноградівського, Великоберезнянського, Тячівського, Рахівського, Свалявського та із Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.

У своїх роботах вихованці відображали природоохоронну діяльність, участь юннатів у різних екологічних акціях, висаджуванні дерев, дбайливому ставленні до рослин у садах та тварин у кутку живої природи: козуль, павичів, кроликів, птахів та інших.

За підсумками журі переможцями обласного етапу фестивалю стали: в номінації „Кращий відеофільм” – Бізіля Емілія, вихованка ЗОЕНЦ з роботою „ЗОЕНЦ – країна юннатії” (керівник Бокій Л.І.); в номінації „Кращий слайд-фільм” – Сусік Максим, учень Виноградівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 8 з роботою „Чарівний світ для багатьох поколінь” (керівник     Сусік І.І.); в номінації „Кращий відеоролик” – Бізіля Софія, вихованка ЗОЕНЦ з роботою „ЗОЕНЦ – куточок живої природи” (керівник Бокій Л.І.); в номінації „Краща фоторобота” – Цубера Іван, учень Краснянської загальноосвітньої школи I–III ступенів, вихованець Тячівського РайЕНЦ з роботою „Посади своє деревце” (керівник Ферима А.І.).

Переможці нагороджені грамотами Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді та візьмуть участь у фінальному етапі Всеукраїнського юнацького фестивалю „В об’єктиві натураліста – 2020”.