Відкриваємо нові грані творчості Івана Чендея

Відкриваємо нові грані творчості  Івана Чендея

12 травня департамент освіти і науки, молоді та спорту обласної військової адміністрації взяв участь у Всеукраїнській науковій конференції „Творчі горизонти Івана Чендея”, присвяченій 100-річчю від дня народження митця, що проводилася на базі кафедри української літератури  ДВНЗ „Ужгородський національний університет”.

Напрямки роботи конференції дозволили відкриті нові грані творчості закарпатського письменника – лауреата Шевченківської премії.

Читання і осягання творчості справжнього майстра пера сьогодні – це шлях до пізнання характеру і переживань закарпатців, історії та сучасності рідного краю, це наближення до своїх національних витоків.  

Як наголосила Мар’яна Марусинець, директор департаменту: „Ми знову й знову відкриваємо для себе Івана Чендея  як глибокого психолога, який знався на етнопсихології. У його творах увагу зосереджено на найвищих цінностях людського буття. Тому кожен мистецький витвір автора сьогодні, напевно, по-особливому викликає інтерес, бо є актуальним і значимим у плані духовних орієнтирів”.

Конференція, що проводилася  в онлайн-режимі через платформу Google Meet, об’єднала відомих науковців, педагогів, кожен з яких є поціновувачем  творчості Івана Чендей, знає і популяризує його твори серед сучасників.

Дякуємо організаторам конференції, модераторці заходу Оксані Кузьмі, завідувачу кафедри української літератури, висловлюємо  сподівання на дальшу активну співпрацю.

 

 

13-05-2022