Відпочинок в ,,Арніці” для дітей з м.Ужгород і Воловецького району розпочався змістовними і цікавими подіями

Відпочинок в ,,Арніці” для дітей з м.Ужгород і Воловецького району розпочався змістовними і цікавими подіями

13 серпня 2019 року у Воловецькій філії Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді ,,Арніка” відбувся заїзд на чергову відпочинкову зміну дітей закладів загальної середньої освіти м.Ужгород та Воловецького району.

В ,,Арніці” готувалися до зустрічі дітей, щоб протягом 14 днів відпочинковий табір став гостинним домом для всіх дітей, які зміцнюватимуть своє здоров’я, розвиватимуть творчі здібності, розширюватимуть знання про історію Закарпаття, відвідуватимуть цікаві рекреаційні та екскурсійні об’єкти, а отже, збагатяться духовно і наберуться сил перед початком нового навчального року.

Ряд цікавих заходів було проведено ще до початку урочистого відкриття відпочинкової зміни. Вихованці взяли участь у спортивній естафеті, під час якої виявили свої вміння та практичні навички у виконанні атлетичних вправ на швидкість, гнучкість, силу та витривалість.

Упродовж роботи табору буде проведено ряд змагань та турнірів, де вихованці матимуть змогу демонструвати свою вмілість, швидкість, спритність, витримку та спортивний характер.

Допомогла вихованцям згуртуватися в єдиний дружний дитячий колектив також творча активність із виготовлення стіннівок своїх загонів. Діти активно проявляли ініціативу, пропонували креативні ідеї, які потім разом втілювали під час виготовлення стінгазети свого загону.

Відбулося відкриття відпочинкової зміни. Діти продовжують дізнаватися про культурну й духовну спадщину українського народу на різних тематичних заходах.

Під час першої половини організованого відпочинку в ,,Арніці”, вихованці вже відвідали військово-історичний комплекс ,,Бункер Лінії Арпада” у с. Верхня Грабівниця Воловецького району – найбільший бункер в Україні часів Другої світової війни. Під час цікавої пізнавальної екскурсії вихованці отримали інформацію про історію Закарпаття, про воєнні події часів Другої світової війни та військові операції, які відбувалися у Карпатах, про будівництво оборонних споруд Лінії Арпада і, зокрема, саме цього оборонного об’єкта.

Згідно з програмою педагогічні працівники ,,Арніки” проведуть й інші пішохідні та автобусні екскурсії на природу, спонукатимуть вихованців до шанобливого й бережливого ставлення до навколишнього природного середовища.

Канікули для дітейце веселий і безтурботний час, а цікавий і змістовний відпочинок, проведений у ,,Арніці” наповняє його незабутніми враженнями.

19-08-2019