Вихованка ЗЦТКЕСУМ Анастасія Варга визнана кращою з доповіддю на ХІV Всеукраїнській філософській історико-краєзнавчій конференції учнівської молоді

Вихованка ЗЦТКЕСУМ Анастасія Варга визнана кращою з доповіддю на ХІV Всеукраїнській філософській історико-краєзнавчій конференції учнівської молоді

З 26 до 28 лютого 2020 року в місті Харкові відбулася ХІV Всеукраїнська філософська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді „Пізнай себе, свій рід, свій нарід”. Організатори зазначеного заходу – Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, комунальний заклад „Харківська обласна станція юних туристів” – проводили його з метою залучення учнівської молоді до пошуково-дослідницької роботи з питань філософії, історії, краєзнавства, розвитку творчої особистості, формування філософської культури учнів старших класів.

У Всеукраїнській учнівській конференції взяли участь понад 200 учасників із різних куточків України. Нашу область представляла вихованка Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді Анастасія Варга (гурток „Дебати”, керівник – Ольга Кононенко), учениця Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради. Вона виступила у секції ,,Глобальні проблеми” з пошуково-дослідницькою роботою „Чи загрожує Закарпаттю дефіцит питної води”, підготувала доповідь про мальовниче Закарпаття, його природу та ресурси, славну історію і багату традиціями культуру.

Конференція відбувалася у творчій атмосфері, юні дослідники мали можливість обмінятися досвідом, презентувати творчі доробки, спілкуватися у творчих майстернях.

Учасники, які мали вагомі здобутки, були нагороджені грамотами та подяками. Науково-дослідницька робота Анастасії Варги також була неабияк оцінена організаторами, а її доповідь на ХІV Всеукраїнській філософській історико-краєзнавчій конференції учнівської молоді „Пізнай себе, свій рід, свій нарід” визнана кращою.

Пошуково-дослідницькі матеріали, підготовлені закарпаткою, як і матеріали інших юних дослідників-краєзнавців, опубліковано у відповідній збірці, підготовленій за підсумками конференції.

Під час конференції для учасників було організовано пізнавальні екскурсії історичними пам’ятками м. Харків. Молодь ознайомилася з минулим і сучасним міста, що є членом Міжнародної Ліги історичних міст.