Внутрішня академічна мобільність учнів закладів професійної освіти під час війни

Внутрішня академічна мобільність учнів закладів професійної освіти під час війни

Міністерство освіти і науки затвердило правила внутрішньої академічної мобільності учнів закладів професійної освіти під час воєнного стану, відповідний наказ заюстовано 20 квітня 2022 року за №437/37773.

Відтепер учні можуть продовжити навчання в інших профтехах, водночас отримавши документ про професійну освіту того закладу, де вони навчалися. Для цього потрібно укласти угоду про співробітництво між закладами.

«Раніше ми не мали чіткого механізму для завершення навчання учнів, заклади яких не змогли продовжувати освітній процес через бойові дії. Нині ми узаконили процедуру продовження навчання. Завдяки внутрішній академічній мобільності учні зможуть безперешкодно продовжити навчання в інших профтехах, зберігаючи місце, стипендію та соціальні виплати», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Внутрішня академічна мобільність учнів відбувається між базовими закладами професійної освіти та закладами-партнерами. Після завершення навчання учні отримують академічну довідку від закладу-партнера, у якій зазначаються результати навчання.

Учні не відраховуються з базового профтеха та отримують документ про професійну освіту. Положення також визначає обов’язки базового закладу професійної освіти та закладу-партнера, які мають бути визначені в угоді про співробітництво.

За матеріалами Міністерства освіти і науки України

05-05-2022