Вона – українська жінка…

Вона – українська жінка…

У  Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості  „ПАДІЮН” проведено фотоконкурс ,,Вона”, у рамках якого організовано експозицію світлин, присвячену піднесенню образу української жінки. Зазначений захід за своєю формою проведення був відкритим, долучитися до участі у ньому могли всі охочі. Найкращі з робіт учасників було відібрано для експозиції.  

Під час проведення цього  культурно-мистецького заходу відбувся показ різноманітних колекцій жіночого одягу „Світлини, які ожили”. Розпочався весняний показ з колекції „Графічний авангард” , представленої Молодіжним центром моди „Твій стиль”. Юні вихованки „ПАДІЮНу” демонстрували колекції одягу, який створили своїми руками.

У колекціях „Хустка з бабусиної скрині” та „Подих весни ” дівчатам вдалося передати індивідуальність справжньої українки. Дитяча колекція „Не став крапку” вразила глядачів своєю безпосередністю та радісною строкатістю, яка на мить повернула глядачів у дитинство.

Образ української жінки крізь століття відтворили сучасні жінки –педагоги „ПАДІЮНу”. Вони влаштували показ старовинного національного одягу, автентичних  сорочок та декору, використавши експонати, що зберігаються у Зразковому етнографічному музеї „Світлиця”. Енергетика кожної сорочки та автентичний музичний супровід додали образу справжньої магії, котру присутні споглядали.

Організатори фотовиставки робили дивовижні креативні речі: втілюючи в світлинах образи жінок, вони зробили так, що статичні світлини ,,оживали”.

За підсумками проведеного фотоконкурсу та оцінювання фахового журі було визначено кращі роботи, а відтак і переможців:

„Світ у твої очах”,  І місце  – Р. Кость

„Думка про мистецтво”,  ІІ місце  – А. Ковач

„Гра кольорів”,  ІІІ місце  – Д. Роман

„Ой щось буде, ой щось буде”..,  – М. Симкович (дипломант)

„Дівочі жарти”  – А.Черняхова (дипломант)

„Тепло рук” –  К. Коштура (дипломант)

Організатори фотоконкурсу нагородили переможців дипломами та цінними призами, а додатковим бонусом для них стали оплески та визнання глядачів.