Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів завершилися

Виступ команди Закарпатської області на IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2018 році, як і у два попередні роки, був вдалим: у 2016 році переможцями стали 34, у 2017 – 38, а у 2018 – 42 учнів закладів загальної середньої освіти. За останні 10 років це – найбільша кількість призових місць на змаганнях такого рівня, а усього їх за цей період було 302.
Цього року наші олімпійці здобули для області шість перших, 14 других та 22 третіх місця. 
Найрезультативнішою за кількістю переможців у цьому навчальному році, як і в минулому, для закарпатських школярів стала олімпіада з української мови і літератури – семеро із 11 учасників. З інформатики призові місця отримали п’ятеро із 10 учасників, з географії – четверо із восьми, з угорської мови і літератури – четверо з дев’яти, з англійської мови – троє з п’яти, з німецької мови та математики – по троє з чотирьох, з французької мови – троє з шести, з екології та економіки – по двоє з трьох, з фізики – двоє з восьми. Крім того, маємо по одному переможцю на олімпіадах з історії, інформаційних технологій, трудовому навчанню та румунської мови. 
Разом з тим, на жаль, не вдалося вибороти призові місця учасникам IV етапу олімпіад з астрономії, правознавства, хімії, біології, російської мови і літератури.
Найбільша кількість цьогорічних переможців IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад навчається у закладах загальної середньої освіти м. Ужгород – 12 (п’ятеро з яких є учнями класичної гімназії Ужгородської міської ради), трохи менше в Ужгородській загальноосвітній спеціалізованій школі-інтернаті з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради – семеро. Інші є учнями закладів освіти міст Мукачево (6), Хуст (4), Іршавського та Хустського районів (по 3); по двоє призерів навчаються у школах Виноградівського та Ужгородського районів, по одному – у закладах Берегівського, Міжгірського, Рахівського районів. 
До речі, за останні 10 років заклади освіти м. Ужгород виховали 102 переможців IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад, Ужгородська загальноосвітня спеціалізована школа-інтернат з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради – 51, школи м. Мукачево – 42, м. Хуст – 30, Виноградівського району –20, Іршавського району – 16.
Величезним досягненням цього року є абсолютна перемога – Гран-прі – учня Сокирницької загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів з поглибленим вивченням французької мови Хустської районної державної адміністрації Закарпатської області Валентина Фречки на Міжнародній олімпіаді з екології, що проходила у Кенії. 

10-04-2018