Вже 21 раз заспівав „Золотий соловей” у Середньому

Вже 21 раз заспівав „Золотий соловей” у Середньому

Уже стало традицією, що на початку травня всі охочі помилуватися звучанням словацької народної пісні зустрічаються у смт Середнє Ужгородського району на обласному огляді-конкурсу словацької народної пісні „Золотий соловей”.

Цьогоріч цей день припав на 10 травня. Вже 21 раз зустрічаються любителі словацької пісні на обласний огляд-конкурс словацької народної пісні „Золотий соловей”. Основними завданнями конкурсу є виявлення і підтримка юних талантів, сприяння розвитку дитячої вокальної творчості, збереження словацьких народних традицій, узагальнення і вивчення досвіду роботи із словацьким фольклором.

Цього разу милуватися словацькою народною піснею зібралося близько сім десятків учасників з майже з кожного куточку Закарпатської області: Ужгородського, Перечинського, Великоберезнянського, Воловецького, Іршавського, Мукачівського, Тячівського, Свалявського, Хустського районів,  міст  Ужгорода,  Мукачева, Хуста, Чопа та інших.

Юні дарування змагалися у трьох вікових категоріях: 1-а категорія – солісти-вокалісти та дуети віком до 10 років, 2-а категорія – солісти-вокалісти та дуети віком від 10 до 14 років, 3-я категорія – солісти-вокалісти та дуети віком від 15 до 18 років.

Переможці і призери отримали дипломи і грамоти, а також цінні подарунки та сувеніри від організаторів конкурсу. Подяками за участь і сувенірами були також нагороджені всі учасники конкурсу.