XIX Міжнародний конкурс з української мови ім. П. Яцика

XIX Міжнародний конкурс з української мови ім. П. Яцика

8 грудня в Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся третій етап XIXМіжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. На це справжнє свято української духовності зійшлися учні 3 – 11 класів закладів загальної середньої освіти з усіх районів і територіальних громад області, студенти різних вишів. Підтримати конкурсантів приїхали вчителі, чимало батьків. Простора актова зала інституту ледве умістила учасників урочистостей з нагоди відкриття конкурсу.
Як зазначила у вітальному слові завідувач кабінету методики викладання суспільно-гуманітарних та художньо-естетичних дисциплін, канд. пед. наук Тетяна Гнаткович, конкурс стає дедалі популярнішим, він засвідчує, що знання державної мови відкриває перед учнями широкі перспективи для здобуття вищої освіти, становлення особистості і її духовного зростання.
Із теплим словом до учасників зібрання звернувся заступник директора інституту з науково-дослідної роботи та міжнародної діяльності, канд. іст. наук Михайло Басараб, який наголосив, що учасники конкурсу вже стали переможцями двох турів. Знання державної мови – це не тільки одна з вимог освіти, але й обов’язок свідомого громадянина, запорука його національної самосвідомості.
Представник Ліги українських меценатів, яка й започаткувала конкурс, канд. пед. наук, доцент кафедри суспільного-гуманітарної та етико-естетичної освіти, письменник Петро Ходанич наголосив, що Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика проводиться одночасно у багатьох країнах, що стало свідченням зростання інтересу до України у світі, адже політичне, економічне, військове і культурно-освітнє співробітництво неможливе без державної мови.
Загалом, учасниками третього етапу конкурсу стали 153 учні закладів загальної середньої освіти та 17 студентів. Фахове журі оцінить результати конкурсних змагань. Переможці будуть допущені до заключного четвертого етапу, який відбудеться на початку 2019 року.

За матеріалами сайту ЗІППО

10-12-2018