Закарпатський рій ,,Патріот” повернувся з неабиякими здобутками з Всеукраїнської дитячо-юнацької військово- патріотичної гри „Сокіл” („Джура”)

Закарпатський рій ,,Патріот” повернувся з неабиякими здобутками з Всеукраїнської дитячо-юнацької військово- патріотичної гри „Сокіл” („Джура”)

З 2 до 16 липня 2019 року в м. Новомосковськ Дніпропетровської області проходив ІІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”). Участь у зазначеному всеукраїнському заході взяв рій ,,Патріот” учнів Негровецького навчально-виховного комплексу „Загальноосвітній навчальний заклад І–ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад” імені Василя Росохи Міжгірської районної ради, які стали переможцями II (обласного) етапу гри „Сокіл” („Джура”). Всього у грі взяло участь 26 роїв, представників усіх областей України.

Керівники команди  І. Гавриль, вчитель фізичної культури Негровецького НВК, та А. Більце, завідувач організаційно-масового відділу Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді, провели з роєм навчальні тренування, спонукаючи дітей до досягнення хороших результатів, виховуючи в них моральні та вольові якості згідно з Кодексом лицарської честі учасника гри  „Сокіл” („Джура”) і формуючи необхідні знання, вміння та навички.

Під час всеукраїнського  етапу гри „Сокіл” („Джура”) учасники рою ,,Патріот” досягли неабияких результатів. Зокрема, вибороли друге місце у змаганні „Метання гранати” та два треті місця – у конкурсі  „Таборування” („Бівак”) і у змаганні „Саперна підготовка”. Крім того, успішними були результати участі у незалікових конкурсах, а саме: згинання та розгинання рук в „упорі лежачи” учасник нашої команди Попович Дмитро посів третє місце; у стрільбі з АК – 74 рій ,,Патріот” також був третім. У складному конкурсі „Пластун” (орієнтування і цілевказання) закарпатські „джури” увійшли до шістки найкращих команд, які зуміли виконати всі завдання цього конкурсу.

У рамках всеукраїнського етапу гри „Сокіл” („Джура”) проведено ряд різноманітних виховних, інформаційних, культурно-масових заходів для „джур”. Зокрема, була організована екскурсія до м. Дніпро, під час якої діти відвідали Дніпропетровський національний історичний музей імені Дмитра Яворницького, відомого дослідника історії українського козацтва. Також учасники гри відвідали музей „Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО”, де оглянули експонати із зони бойових дій на Сході України. Відвідали „джури” й історичний музей на о.Хортиця, де, як відомо, було засновано першу Запорізьку  Січ.  Усі ці заходи сприяли поглибленню знань з історії українського козацтва, національно-патріотичному вихованню майбутніх захисників нашої держави.

За перемогу в окремих видах змагань ІІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”) рій ,,Патріот” був нагороджений грамотами Міністерства освіти і науки України. Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді було відзначено роботу керівників рою – учасника АТО А. Більце та І. Гавриля. Обидва педагоги нагороджені грамотами.

За матеріалами Центру туризму

17-07-2019